Ingezonden persbericht


Persbericht

Primeur: Enterprise Business Intelligence voor mainframe Linux-gebruikers

Information Builders: WebFOCUS op alle platforms, ook Mainframe Linux

Amsterdam, 26 augustus 2003 Information Builders, toonaangevend in enterprise business intelligence (EBI) en real-time Web reporting, kondigt de onmiddellijke beschikbaarheid aan van WebFOCUS for Mainframe Linux, een krachtige business intelligence oplossing voor Linux-gebruikers. Deze hebben nu voor het eerst de mogelijkheid om data op Linux-systemen te benaderen en veilig te integreren met 85 andere applicatieformats op 35 computerplatforms, waaronder MVS/OS/390, VM/CMS, Unisys, UNIX en NT en deze data te transformeren in relevante en consistente informatie voor distributie over de extended enterprise. Bovendien hebben mainframe Linux-gebruikers toegang tot WebFOCUS' mogelijkheden om veilig bij elke dataset onder MVS/OS390 te komen, inclusief DB2, IMS, en VSAM.

Information Builders voert de portabiliteit en platformonafhankelijkheid van WebFOCUS hoog in het vaandel. WebFOCUS draait zonder dat er nieuwe code hoeft te worden geschreven op ieder denkbaar platform, nu ook op Linux. Het Linux-platform is sterk in opkomst, ook in de mainframewereld. Information Builders ondersteunt Linux op mid-tier platforms, zoals Intel, al langer en breidt deze Linux-ondersteuning nu uit met WebFOCUS for Mainframe Linux. WebFOCUS is momenteel de enige BI-oplossing die op mainframe Linux draait. Linux-gebruikers kunnen gebruik maken van een geïntegreerde suite voor het verspreiden van vitale informatie over een ongelimiteerd aantal gebruikers binnen een onderneming tegen de laagst mogelijke kosten.

"Nu WebFOCUS, de meest kosteneffectieve BI-oplossing, draait op mainframe Linux, het meest kosteneffectieve besturingssysteem, hebben klanten het beste van twee werelden, zegt Gary Goldberg, general manager van Information Builders' WebFOCUS Applications Divisie. "Deze combinatie biedt ondernemingen echt de meest krachtige, schaalbare en economische oplossing in de markt."

Gebruikers kunnen gebruik maken van robuuste functionaliteit zoals:
* Reporting, query en analyse om tegemoet te komen aan de informatiebehoeften van gebruikers op alle niveaus in de organisatie, variërend van standaard reports tot ad-hoc queries en diepgaande OLAP-analyse.
* Innovatieve gegevensvisualisatie, zoals GIS-kaarten en geavanceerde grafische componenten waarmee gebruikers op alle niveaus gemakkelijk intuïtieve, sterk interactieve grafische analyses uit kunnen voeren en in een oogwenk cruciale relaties en trends op het spoor kunnen komen.
* Information delivery and management om bedrijfsinformatie gemakkelijk te plannen, verspreiden, delen en archiveren met waarborging van onmiddellijke toegankelijkheid waar dat nodig is.
* Data access, integration and ETL om bedrijven in staat te stellen nagenoeg elk type databron te benaderen en datamarts en datawarehouses te bouwen teneinde hun informatiekapitaal maximaal te benutten.

Information Builders

Information Builders is toonaangevend in enterprise business intelligence en real-time rapporting via het Web. De ongeëvenaard betrouwbare en flexibele WebFOCUS software voorziet in alle behoeften aan rapportage van gebruikers binnen de extended enterprise, variërend van enkele analisten en power users, tot honderdduizenden klanten en gebruikers op het web. Bovendien stelt WebFOCUS organisaties in staat al hun informatie te benutten door overal bij te kunnen - van legacy tot datawarehouse.

Door GartnerGroup omschreven als rock of Business Intelligence heeft Information Builders vanaf 1975 met succes software en diensten van hoge kwaliteit geleverd aan meer dan 11.000 klanten overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven en Amerikaanse overheidsdiensten. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, telt 1.750 medewerkers in 90 vestigingen wereldwijd en heeft meer dan 350 business partners. Het realiseerde in 2002 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis

Information Builders

+31 (0)20 456 33 67

marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo.loth@loth.nl