Gemeente Dongen


Inrichtingsplan is intensief met jongeren besproken 26/8/2003 10:00 Inrichten van Jongerenontmoetingsplek is gestart Op maandagavond 25 augustus 2003 zijn medewerkers van de gemeente Dongen en straathoekwerkers in gesprek gegaan met een aantal jongeren. Tijdens deze bespreking is de inrichting van de Jongerenontmoetingsplek (JOP) bepaald. De werkzaamheden voor de inrichting van de JOP zijn op dinsdag 26 augustus 2003 aangevangen. Jongeren zijn actief betrokken bij de aanleg.
De JOP krijgt banken, prullenbakken en voetbalgoals. Medewerkers van de gemeente zorgen dat het gras is gemaaid, zodat de jongeren fatsoenlijk kunnen voetballen. De jongeren zelf hebben ook binnen deze fase van de JOP inbreng. Zij gaan de plek van vuil ontdoen en zij vullen kuilen op met grond. Op donderdag 28 augustus moet het werk zijn verricht, zodat jongeren vanaf die dag elkaar op de plek kunnen gaan ontmoeten.

Wethouder Piet Panis: Er is met de jongeren regelmatig overleg geweest. Een integrale aanpak, dus. Deze samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen, aangezien de jeugd nu ook met een schop in de hand op de JOP te vinden is.