2e persbericht van dinsdag 26 augustus 2003

Eindhoven 26-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Gijzeling beëindigd

De politie van Eindhoven Woensel Noord heeft zich de laatste tijd bezig gehouden met een vrijheidsbeneming van een 37-jarige inwoner van Eindhoven. Het slachtoffer is in de nacht van 29 op 30 juli met geweld van zijn vrijheid beroofd. Hij werd door meerdere daders, die zich de toegang tot de woning van het slachtoffer aan de Deimosweg hadden verschaft, op brute wijze gedwongen mee te gaan. Het slachtoffer werd geslagen en met een vuurwapen bedreigd. Hij is mee naar buiten genomen waar hij in een auto werd geduwd. Hij is daarna ongeveer een week op een andere plaats in Eindhoven vastgehouden.

De afgelopen weken heeft de politie drie verdachten, een 23-jarige Eindhovenaar en twee mannen van 18 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats kunnen aanhouden. Zij zijn voorgeleid aan de Officier van Justitie en in bewaring gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Het slachtoffer, dat gedurende zijn vrijheidsberoving werd mishandeld, is inmiddels vrij.

Eindhoven: Verdachte met gestolen fiets slapend aangetroffen

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is dinsdagochtend rond 11.00 uur een 26-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De politie trof de verdachte slapend op een fiets aan. De fiets stond in een busabri en de man hing op die fiets. Toen de politie de man aansprak en vroeg hoe hij aan de fiets kwam die op slot stond, kon hij geen duidelijke verklaring geven. Uit onderzoek bleek dat de fiets eerder die ochtend gestolen was. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Tasjesrover gepakt

Op de Woenselse Markt is dinsdag om 13.15 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden nadat hij de tas van een 53-jarige Eindhovense vrouw had geroofd. De vrouw reed over de Kloosterdreef toen zij door de verdachte in de flank werd aangereden. De vrouw viel en de man pakte haar tas en verdween daarmee. Omstanders zagen het gebeuren en gingen achter de dader aan. Op de Woenselse Markt kon hij aangehouden worden. De tas is weer terug bij de vrouw. De vrouw was door de val licht gewond. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Man pakt geld af

Een onbekende man van ongeveer 35 jaar oud heeft dinsdag om 7.15 uur op het Franz Leharplein onder bedreiging geld afgepakt van een 44-jarige Eindhovense vrouw. De vrouw had het geld, 50,=, juist gepind. De man wilde het geld uit haar hand pakken maar de vrouw hield vast. Toen hij dreigde met een schroevendraaier te steken gaf zij het geld af. De man fietste daarna weg in de richting van de Bennekelstraat.

Oirschot: Fietster gewond bij aanrijding

Dinsdagmorgen om 7.20 uur is een 47-jarige vrouw uit Oirschot gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Kortenaarlaan Kempenweg. Zij fietste over de Kempenweg, een voorrangsweg, en kreeg geen voorrang van een 41-jarige Oirschotse automobilist die vanuit de Kortenaarlaan de kruising opreed. De vrouw is met gebroken ribben en enkele kneuzingen in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Geldrop: Inbraak

In een kantoor aan het St. Jozefplein is tussen maandag 22.30 uur en dinsdag 8.00 uur ingebroken. Aan de achterkant van het pand werd een raam van een deur vernield. Uit het pand werden een onbekend geldbedrag en een cd-speler weggenomen.

Geldrop: Diefstal tas

Dinsdag tussen 13.00 en 13.15 uur is op het Hulsterbroekpad de tas van een 51-jarige Eindhovense vrouw gestolen. Zij stond met haar fiets op het pad omdat zij een klein mankement aan haar fiets wilde verhelpen. Er stopte een bromfiets met twee personen en een van hen pakte de tas van de vrouw uit het fietsmandje. De tas werd even later teruggevonden, de giropas en 25,= waren eruit verdwenen.

Waalre: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Hortensialaan is tussen maandagavond 21.00 uur en dinsdagochtend 6.45 uur ingebroken. De dader vernielde het dak van het pand om binnen te komen. Uit de winkel werden rookwaren en scheermesjes weggenomen.

Waalre: Fietstas gestolen

Op de Heikantstraat is dinsdag tussen 12.00 en 12.15 uur de fietstas van een 68-jarige vrouw uit Waalre gestolen. De vrouw fietste op de eerdergenoemde straat toen een bromfiets met daarop twee personen haar inhaalde. Plotseling zag ze dat de passagier haar fietstas in zijn handen had. In de fietstas zat een portemonnee met diverse pasjes en geld, ongeveer 25,=..

Veldhoven: Rugzak uit fietstas gestolen

Uit een fietstas van een 49-jarige vrouw uit Steensel is maandagavond rond 20.15 uur een rugzak gestolen. De vrouw fietste samen met haar man over de Pegbroekenlaan toen ze plotseling rechts werd ingehaald door een bromfietser die haar rugzak uit de fietstas griste. In de rugzak zaten een rijbewijs, een paraplu en een portemonnee met enkele pasjes en ongeveer 40 Euro.