Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-08-2003 Sittard; verdachte steekpartij aangehouden (RKey; 16.45 u) Dinsdag, 26 augustus 2003

District Sittard

Sittard; verdachte aangehouden

De politie heeft vandaag, dinsdag 26 augustus 2003 omstreeks 15.30 uur in Sittard een 25-jarige inwoner van Sittard aangehouden. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij gisteren, maandagmiddag op de Wilhelminastraat in Sittard.

Afgelopen maandagmiddag omstreeks 13.00 uur werd op de Wilhelminastraat in Sittard, ter hoogte van de stadsschouwburg, een 37-jarige man uit Geleen neergestoken en raakte daarbij ernstig gewond. Het slachtoffer werd in ernstige toestand overgebracht naar het Maaslandziekenhuis in Sittard. Met betrekking tot diens momentele medische toestand kan worden bericht dat die nog altijd ernstig is, echter dat het levensgevaar is geweken.

Bij het meteen door de politie ingestelde recherche-onderzoek kwam de verdachte al snel in beeld en kreeg de politie voldoende aanwijzingen de man als verdachte aan te houden. Hij werd vanmiddag, in het centrum van Sittard, op straat aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.