Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

26-08-2003
Gemeente Alkemade en Jacobswoude tekenen milieubeleidsverklaring

Veel van onze dagelijkse activiteiten hebben invloed op het milieu. Vaak is het milieubelastend. Ook gemeentelijke activiteiten kunnen het milieu beïnvloeden. Bijvoorbeeld het intern verbruik van papier en energie, maar ook de inkoop van materialen, beleid inzake duurzaam bouwen, onderhoud van groen etc. Alkemade vindt het belangrijk om de milieubelasting van en door de eigen organisatie te verlagen en zo bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Om dit te realiseren wordt gewerkt aan een intern milieumanagementsysteem. Dit systeem helpt de gemeente inzicht te krijgen in de milieugevolgen van al haar activiteiten. Het invoeren van zo'n systeem is veel werk. Daarom ontwikkelt Alkemade het systeem in samenwerking met de gemeente Jacobswoude. Een belangrijke stap hiervoor is op 26 augustus 2003 gezet door de ondertekening van een gezamenlijke milieubeleidsverklaring.

In deze verklaring staat dat Alkemade en Jacobswoude ernaar streven het onderwerp milieu als overweging mee te nemen in al hun beleidsbeslissingen en uitvoerende activiteiten. Hieronder valt ook de communicatie richting burgers en bedrijven. De milieubeleidsverklaring vindt u hier op de website. De verklaring ligt tevens ter inzage in het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Radema van de afdeling Wonen en Milieu, telefoonnummer (071) 332 72 24.