Ingezonden persbericht

MAXDATA tussen grootste serverproducenten ter wereld

Tweede positie in TPC-H benchmark over kwaliteiten

Etten-Leur, 26 augustus 2003 - Door de prestaties van de PLATINUM 9000-4R Itanium 2 Server in de belangrijke TPC-H benchmark kan MAXDATA zich meten met de wereldwijd grootste producenten van servers. Op het terrein van databasesystemen bleek de PLATINUM 9000-4R back-end server het één na krachtigste systeem in de reeks niet-geclusterde 100 GB-systemen.

Samen met de nieuwe Intel Itanium 2 Madison 1,5 GHz/6 Mb Cache CPU en de 64-bit Windows Server 2003 Enterprise Edition realiseert de MAXDATA PLATINUM één van de laagste scores in de belangrijke categorie 'prijs per transactie'. Elk van de nieuwste Intel Itanium 2 1,5 GHz-processors werd ingezet met 6 MB level 3 cache. In de benchmark werd als databasesysteem IBM/DB2 toegepast met een Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition 64-bit-besturingssysteem. De precieze benchmark-resultaten zijn te raadplagen via de TPC-website (www.tpc.org); daar is ook alle gedetailleerde technische informatie beschikbaar. De specificaties van de MAXDATA PLATINUM 9000-4R zijn verkrijgbaar als data sheet via www.maxdata.de.

TPC-H benchmark
TPC-H is een standaardprestatietest van de onafhankelijke Transaction Processing Performance Council, die de prestaties meet van databasesystemen als ze samenwerken met kritische systemen, bijvoorbeeld voor besluitvorming. De benchmark simuleert intensieve applicaties en datawarehouse-applicaties en meet de snelheid en capaciteit van hard- en software voor databaseoplossingen. De benchmark voert een aantal typische, real-time bedrijfstransacties uit naast data-aanpassingen. Op die manier worden tijdens de test eisen gesteld, die zeer relevant zijn voor systemen die het besluitvormingsproces ondersteunen. De systemen moeten bijvoorbeeld grote hoeveelheden data analyseren en complexe queries en andere bedrijfskritische opdrachten uitvoeren.

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sedert haar oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf biedt complete hardwareoplossingen aan bedrijven op basis van een Build-to-Order-concept. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 2002 een omzet van bijna 635 miljoen euro. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers in negen vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Duitsland heeft MAXDATA vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 076 - 50 39 246
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sabine@lvtpr.nl