Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf



Dinsdag 26 augustus 2003

Van afdeling Communicatie Politie Gelderland Zuid

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Man aangehouden na beroving

Een 32-jarige inwoner van Beuningen deed aangifte van beroving. Hij was maandagmiddag op de Busserweg door een onbekende man beroofd van een gouden halsketting. De onbekende man had naast het slachtoffer op een bankje gezeten en had bij het weggaan de ketting van zijn hals gerukt. Een toevallige getuige bleek de dader te kennen en noemde de naam. Op basis van die verklaring kon even later de verdachte, een 26-jarige Nijmegenaar, in zijn woning worden aangehouden.


Fietsendieven aangehouden

Maandagmiddag werd door een getuige gemeld dat op de Burg. Hustinxstraat twee mannen bezig waren om een fiets te stelen. De politie, die snel ter plaatse was, trof de verdachten nog bij de fiets aan. Ze werden beiden aangehouden. Het betreft twee Nijmegenaren van 23 en 18 jaar oud. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.


Man met gestolen auto aangehouden

Maandagavond controleerden politiemensen bij het Station Heijendaal het kenteken van een Mercedes. De auto bleek als gestolen geregistreerd te staan. De bestuurder kon worden aangehouden. Het is een 43-jarige inwoner van Grave. De auto bleek gestolen in Helmond. Zowel de auto als de verdachte werden overgedragen aan de politie in Helmond.


Brand in kelder van woning

Maandagavond ontstond brand in de kelderruimte van een woning aan de Reamurstraat. De brandweer die het vuur snel onder controle had, ontdekte in de kelderruimte een hennepplantage. Er werden ongeveer 300 planten gekweekt. De 31-jarige bewoonster van de woning werd aangehouden. Bij controle bleek dat onder de woning betonnen stutbalken waren weggehakt om de hennepkwekerij meer ruimte te geven. Hierdoor was een bouwkundig gevaarlijke situatie ontstaan. Bouw en woningtoezicht van de gemeente zal een nader onderzoek instellen.


Aanrijding met letsel

Een 18-jarige inwoner van Hoogeveen reed vanmorgen met zijn bedrijfsauto over de A73 in de richting van Nijmegen. Hij had onvoldoende in de gaten dat voor hem het verkeer stil stond. Daarom reed hij tegen de achterzijde van de auto van een 37-jarige Utrechter. Hierdoor bekwam de Utrechter nekletsel. Hij werd per ambulance overgebracht naar het CWZ.



Gestolen auto's

Vanaf de 10e straat Gildekamp is in de nacht van zondag op maandag een blauwe Mercedes Vito met kenteken 289-VF-JT gestolen. Aangifte deed een 36-jarige Nijmegenaar.
Een 57-jarige inwoner van Linden deed aangifte van diefstal van zijn blauwe Volkswagen Bora met kenteken 74-FH-DF. Deze is maandagavond gestolen vanaf de Waalkade.
Afgelopen nacht is vanaf de 62e straat Meijhorst een grijze Renault Scenic met kenteken 89-LK-HX gestolen. Aangifte werd gedaan door een 56-jarige Nijmegenaar.

Diefstal uit bedrijf

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan de 13e straat Kerkenbos. Nadat een ruit was vernield werd een computer weggenomen.


Woninginbraak

Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Molenweg. Een bovenlicht was open gebroken. Uit de woning werd een handtas weggenomen. De 37-jarige bewoner deed aangifte.


Aanrijding met letsel

De 68-jarige bestuurder Nijmeegse van een personenauto reed maandagmiddag vanaf de OC Huismanstraat de inrit van een parkeerplaats in. Hij merkte echter niet dat rechts naast hem een 26-jarige Nijmegenaar op zijn fiets reed. De fietser raakte bij de aanrijding gewond.


District Tweestromenland



Boven-Leeuwen - aanrijding met letsel

Op de kruising van de Kampsestraat en de Vogelenzang vond maandagavond een aanrijding plaats. Een 37-jarige automobilist uit Gorinchem, die over de Kampsestraat reed, verleende geen voorrang aan een 32-jarige automobilist uit Tiel die van rechts over de Vogelenzang reed. Bij de aanrijding raakten beide bestuurders gewond. Zij werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.



Heilig Landstichting - woninginbraak

Maandagmorgen is ingebroken in een woning aan de Jericholaan. Een ruitje aan de zijkant van de woning werd ingeslagen. De hele woning is doorzocht. De 38-jarige bewoonster mist geld en sieraden.



Malden- hondje gestolen

Gisteravond is ter hoogte van De Horst het hondje van een 47-jarige inwoonster van Malden weggenomen. De vrouw, die in een rolstoel zit, liet haar hondje uit toen drie jongens haar benaderden. Een van die jongens maakte de halsband van het hondje, kruising Maltheser Leeuwtje/ Poedel, los waarna het hondje werd meegenomen. Doordat de vrouw in een rolstoel zit kon zij niet voorkomen dat haar hondje werd meegenomen. Vermoedelijk zijn de jongens met de hond weggelopen in de richting van de Rijksweg. Tot nu toe is het hondje niet terecht.



District De Waarden


Tiel - aanrijding met letsel

Een 62-jarige automobilist uit Tiel reed maandagmiddag vanuit een uitrit de Konijnenwal op. Hij zag daarbij een 49-jarige fietser uit Tiel over het hoofd. Bij de aanrijding raakte de fietser gewond.


Kapel Avezaath - onderzoek openlijke geweldpleging afgerond

De politie heeft het onderzoek naar de openlijke geweldpleging die in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 augustus plaatsvond, afgerond. Vier zestienjarige jongens uit Tiel deden die nacht aangifte nadat ze slachtoffer waren geworden van openlijke geweldpleging. De jongens waren op een recreatieterrein in deze plaats toen ze ten val kwamen over enkele tentdraden van een andere tent. Vier jongens en een meisje reageerden daarop door op het groepje in te slaan en te schoppen waardoor de jongens licht letsel opliepen. Uiteindelijk zou over en weer zijn geslagen. In deze zaak hield de politie de afgelopen weken vier verdachten aan. Het gaat om twee inwoners van Wadenooijen, 18 en 21 jaar oud. Een 18-jarige inwoner van Tiel en een 17-jarige inwoonster van Tiel. De 18-jarige inwoner van Wadenooijen wordt er ook van verdacht een van de 16-jarige jongens op maandag 11 augustus bedreigd te hebben. De verwachting is dat het proces-verbaal op korte termijn aan justitie wordt verzonden.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --