Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26/8)

Oosterhout, dinsdag 26 augustus 2003

Dure autorijles
ANDEL: Een 49-jarige inwoner uit Andel kreeg een bekeuring omdat hij autorijles gaf aan zijn zoon. Dit gebeurde op maandagavond 25 augustus rond 19.30 uur op de Parallelweg. De zoon moet over enkele weken rijexamen doen maar had bepaalde handelingen nog niet onder de knie. De vader was niet in het bezit van de vereiste certificaten voor het geven van rijles. Ook was de auto daarvoor niet ingericht en aangepast als lesauto.

Diefstal boot
VEEN: Vanaf een steiger aan de Maasdijk is een witte polyester roeiboot gestolen. Aan deze boot zat een 9,9 pk buitenboordmotor van het merk Yamaha. De toegang tot de steiger was met een poort afgesloten. Vermoedelijk heeft men de boot vanaf de waterkant gestolen. De eigenaar deed op maandag 25 augustus aangifte van de diefstal. De boot en motor hebben een geschatte waarde van circa 600,-

Lastige ex opgepakt
KAATSHEUVEL: Een 27-jarige inwoner uit Waalwijk is door de politie aangehouden, omdat hij een voordeurruit had vernield. Dat deed hij bij zijn ex-vriendin. Ook mishandelde hij de 39-jarige moeder van zijn ex-vriendin. De dat gebeurde toen zij de deur opende nadat hij de ruit had ingegooid. Het voorval vond plaats op maandagmiddag 25 augustus omstreeks 17.10 uur. De man wordt ook verdacht van bedreiging. Hij in verzekering gesteld.

Arrestatie na huiselijk geweld
KAATSHEUVEL: De politie pakte op maandagavond 25 augustus 2003 rond 21.00 uur een 29-jarige man uit Kaatsheuvel op. Hij had kort tevoren zijn vrouw mishandeld, waarbij de vrouw rake klappen opliep in haar gezicht. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De volgende dag rond 11.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Graffiti op skatebaan
DONGEN: Op maandagmiddag 25 augustus heeft de politie een viertal jongeren betrapt die de skatebaan aan de Bertus Aafjesstraat met graffiti hadden versierd. De vier jongeren, 14 en 16 jaar, allen afkomstig uit Dongen, zijn doorwezen naar het bureau HALT.

Ernstig arbeidsongeval
DONGEN: Op dinsdag 26 augustus 2003 vond rond 12.55 uur een ernstig arbeidsongeval plaats de Watertorenstraat. Een 35-jarige man uit Dongen raakte daarbij een onderbeen kwijt. In het bedrijf worden verpakkingsmaterialen van piepschuim gerecycled tot piepschuimkorrels. Op het moment van het ongeval waren er totaal twee personen werkzaam in de bedrijfshal.
Het slachtoffer kwam met zijn linkerbeen terecht in een soort vermalingsapparaat. Deze machine stond ondergronds opgesteld. Via een gat in de vloer werden de verpakkingsmaterialen in het apparaat gegooid. Door nog onbekende oorzaak is de man met zijn been in het gat terecht gekomen. Hij kwam daarbij direct bekneld te zitten. Hij was op dat moment nog zelf in staat om het apparaat uit te zetten door middel van een noodknop. Zijn collega schakelde via het alarmnummer 112 de hulpverleningsdiensten in. Personeel van de ambulancedienst en de traumahelikopter verleenden eerste hulp. Ook de Dongense brandweer was aanwezig. Ondertussen bracht de politie met grote spoed een chirurg van een Tilburgs ziekenhuis ter plaatse. Om het slachtoffer te bevrijden verrichtte de chirurg een noodamputatie. Daarbij werd het linker onderbeen van het slachtoffer onder de knie geamputeerd. Hierna is de man met spoed naar een ziekenhuis werd overgebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Voor de collega-werknemer en de eigenaar van het bedrijf is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Agressie na aanrijding
RIJEN: Op maandag 25 augustus vond er op de Naussalaan te Rijen een aanrijding plaats. Daarbij liepen twee personenauto lichte materiële schade op. Een van de bestuurders wond zich zo op, dat hij de andere bestuurder agressief benaderde en uit zijn auto wilde halen. Toen dit niet lukte, schopte hij met zijn voet het linkerachterruitje van de auto kapot. Hierop is hij hard weggereden. Twee personen waren daar getuige van. Jammer genoeg heeft niemand kans gezien het kenteken te noteren. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Twee arrestaties in hennepkwekerij
RIJEN: De politie verrichtte op dinsdag 26 augustus twee arrestaties in een hennepkwekerij. Het gaat om een 38-jarige man uit Etten-Leur en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De politie trof de mannen aan in een volop in bedrijf zijnde hennepkwekerij. Deze was gevestigd een bedrijfsloods op de Nijverheidslaan. Verder vond de politie in de loods circa 600 hennepplanten, waarvan er circa 200 oogstrijp waren. De gehele kwekerij is in beslag genomen en ontmanteld. De planten zijn bemonsterd en daarna vernietigd. Na het onderzoek wordt de 40-jarige verdachte overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Man bekoelt woede op politiebureau
WAALWIJK: Op dinsdag 26 augustus om 05. 00 uur waren twee politiemensen aan het werk in het politiebureau aan de Taxandriaweg, toen zij een hevige klap hoorde. Meteen daarop zagen zij een personenauto met grote snelheid bij het politiebureau wegrijden. Even verder stapte de bestuurder uit en ging te voet verder gevolgd door een van de politiemannen. Deze politieman arresteerde de man, waarbij de verdachte de agenten te lijf wilde gaan. Het betrof een 22-jarige inwoner uit Sprang-Capelle. De man wilde na een echtelijke twist naar binnengaan in het politiebureau. Het bureau was echter gesloten voor publiek. De man werd daarop zo kwaad dat hij zijn woede bekoelde op de voordeur van het politiebureau en later op de dienstdoende agenten. De agenten zijn overigens niet gewond geraakt. Ook werd er geen schade vastgesteld aan de voordeur van het bureau.

Bron: Jeroen Steenmeijer