Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom 26/08

Bergen op Zoom, dinsdag 26 augustus 2003

Auto-inbreker op heterdaad betrapt Bergen op Zoom: Toen de eigenaar van een auto een eindje wilde gaan rijden kwam hij tot de ontdekking dat er iemand in zijn voertuig zat. Een 40-jarige inwoner uit Bergen op Zoom had in de auto ingebroken en werd op heterdaad betrapt. De auto stond geparkeerd op de Berkstraat. De inbreker wilde vervolgens per fiets wegvluchten, maar de eigenaar van de auto kon hem op het Piusplein vastgrijpen. Jammer genoeg kon de inbreker zich losrukken en zijn weg vervolgen. Even later kon de man door ter plaatse gekomen politie worden aangehouden op de Kastanjelaan. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Auto in de brand
Bergen op Zoom: Maandagnacht kreeg de politie en brandweer een melding van een autobrand. De auto stond geparkeerd op de Nieuwe Zandstraat. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek dat een stuk berm ook vlam had gevat. De brandweer bluste het vuur snel, maar kon niet voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Slang in achtertuin
St. Willebrord: Een inwoner uit het Krommestraat kreeg vanmiddag de schrik van zijn leven. In zijn tuin siste een heuse slang. De slang had een lengte van 1 meter en baande zich een weg door de tuin. De politie heeft hierop contact opgenomen met de plaatselijke dierenspeciaalzaak die de slang kwam vangen. Het bleek om een rattenslang te gaan die legaal in Nederland mag verblijven. Het sissende dier is voorlopig ondergebracht bij de dierenspeciaalzaak.

Vernieling van autobanden
St. Willebrord: Afgelopen zondagavond werden op de Tulpstraat te St Willebrord alle vier de banden van de auto inwoonster uit Etten-Leur vernield.
Zij had haar auto, een grijze VW Golf, daar zondagmorgen geparkeerd. Maandachtochtend kwam zij tot de ontdekking dat de schade was aangericht. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie. De schade bedraagt ongeveer 200,-

Vernieling auto
Zegge: Afgelopen zondagnacht is een auto die geparkeerd stond aan de A.M. de Jongstraat vernield. Met een scherp voorwerp werden 3 garen in de zogenaamde cabriotop gemaakt, door het dak heen. De schade is nog onbekend maar zal zeker enkele honderden euro`s bedragen.

Vernieling van auto na conflict
Huijbergen: Maandagmiddag vond er op de Westerstraat een conflict plaats tussen een automobilist en een fietser. Wat precies de oorzaak is geweest van het conflict is niet geheel duidelijk geworden. Vermoedelijk ligt die in het verkeersgedrag waardoor de fietser geïrriteerd raakte. De 33-jarige automobilist werd door de verkeerssituatie gedwongen om achter de fietser te blijven rijden. Plotseling gooide de fietser, een man rond de 1.80 m lang met kort blond haar en snor, zijn fiets(citybike) op de grond en kwam op de auto afgelopen. Toen de bestuurder er niet uitkwam schopte de man tegen de auto aan, waardoor schade ontstond. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan van vernieling.

Vernielingen op bouwplaats
Halsteren/Bergen op Zoom: Het afgelopen weekeinde zijn op de bouwplaats de Schans een aantal vernielingen gepleegd. Van een drietal werktuigen werden de stoelen stukgesneden, brandstofleiding en bekabeling doorgeknipt en zand in de hydroliektank gestopt. Ook werden sensoren vernield en de brandblusser leeggespoten. De schade ligt rond de 6000 Euro.

Woninginbraken
Halsteren: Maandag is er ingebroken in een woning aan de Rode Schouw en de Wouwseweg. De inbraken vonden op de dag plaats. De gehele woningen werden doorzocht en er zijn sieraden, geld, een tweetal jassen en een laptop weggenomen.
Bij beide woningen kwamen de dader(s) via het raam de woning binnen.

Diefstal aanhangwagen
Vanaf een bedrijfsterrein van industrieterrein de Poort is afgelopen weekend een een-assige aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen, van het merk Solide, is voorzien van het kenteken WV-31-FX. Men had een poort geforceerd om op het terrein te komen.

Autoinbraak
Roosendaal: Zondagnacht is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Dunantstraat. De dader(s) vernielde een ruitje. Uit de auto is een autoradio-/CD-speler weggenomen en diverse andere goederen.

Aanhouding van een viertal winkeldieven Roosendaal: In een supermarkt aan de van Beethovenlaan zijn gisteren een tweetal winkeldieven aangehouden. De eerste, een 34-jarige inwoner uit Roosendaal, werd aangehouden nadat hij twee flesjes drank had gestolen. Iets later die dag werd een 24-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden omdat hij een blikje bier niet had afgerekend. Ook deze man werd door de politie overgebracht naar het bureau. Beide verdachten kregen een dagvaarding en moeten zich later voor de rechter verantwoorden.
Een 19-jarige inwoonster uit Roosendaal moet zich voor de rechter verantwoorden voor een diefstal van een armbandje. Zij had het goed in haar zak gestoken zonder het te betalen. Laat in de middag werd er in de Leemstraat een winkeldief aangehouden. Hij had een groot aantal tabaksartikelen uit de rekken gehaald, in een tas gestoken en was de winkel uitgewandeld. Het personeel kon de man achterhalen en hem vasthouden tot de politie arriveerde. Die heeft hem overgebracht naar het politiebureau. Ook hij krijgt een proces-verbaal. Het betrof hier een 32-jarige inwoner uit Roosendaal.

Aanrijding met......slokje op
Roosendaal: Bij de politie kwam maandag een melding binnen dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Gastelsweg. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de bestuurder van een combinatie auto/aanhanger tegen een boom was aangereden. Het bleek dat de man, een 49-jarige inwoner uit Roosendaal, zodanig veel alcohol had gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Bij verder onderzoek bleek dat de aanhangwagen te zwaar was beladen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning
Roosendaal: Een inwoner van een woning aan de Jacob van Ruijsdaelstraat kwam maandag bij thuiskomst tot de ontdekking dat er was ingebroken. De inbraak heeft vermoedelijk eerder die dag plaatsgevonden. De bewoner mist oa. een computer met toebehoren. Hoe de dader(s) binnen kon komen is onbekend.

Inbraak bedrijf
Roosendaal: Maandagochtend ontdekte de eigenaar van een autoschadebedrijf aan de Zwaanhoefstraat dat er was ingebroken. De diefstal moet het afgelopen weekend hebben plaatsgevonden. De dader(s) hebben zich doormiddel van verbreking de toegang tot het pand verschaft. Uit een aangrenzend gelegen serre werd een drietal fietsen weggenomen.

Bron: Nicolette Bovenhorst