Ingezonden persbericht


De Appliance familie breidt uit en krijgt een nieuwe naam:

Panda Antivirus GateDefender

VILVOORDE, 26 augustus 2003

De nieuwe productrange van de Panda Antivirus GateDefender is ontworpen om gateway bescherming te bieden en virussen te elimineren nog voor ze het bedrijfsnetwerk binnen- of buitengaan. De combinatie van geavanceerde software met de laatste nieuwe hardware maakt van Panda Antivirus GateDefender de perfecte 1ste lijnsverdedigng tegen virussen.

De Panda Antivirus GateDefender 7100 is de opvolger van de Panda Appliance. Omdat de Appliance zich voornamelijk richt tot kleine en middelgrote ondernemingen, heeft men gekozen om de appliance familie uit te breiden en om te dopen tot GateDefender.

Panda Antivirus GateDefender 7100 bevat 1 geïntegreerde processor en biedt oplossing voor bedrijven tot 1000 gebruikers

Panda Antivirus GateDefender 7200 is een dual CPU-oplossing voor bedrijven met meer dan 1000 gebruikers

Panda Antivirus GateDefender is ontworpen volgens het Panda principe installeer en vergeet , waardoor het makkelijk installeert en configureert. De GateDefender kan als een transparante proxy geïnstalleerd worden zodat men niet aan het netwerkverkeer moet raken.

Panda Antivirus GateDefender beschermt eender welk netwerktype, ongeacht het platform (Unix, Win32, Macintosh of Linux), en beschikt over een serie innovatieve features en kenmerken zoals:


- Hoge performantie en transfercapaciteit van de antivirus motor dankzij de integratie van hardware en software.


- Scant en desinfecteert alle Internetcommunicatie die gebruikt maakt van de protocols, SMTP, HTTP, POP3, FTP, NNTP, IMAP4 en SOCKS.


- Content filter belet potentieel gevaarlijke bestanden om het systeem binnen te sluipen nog voor ze kunnen gescand worden. Dit vermindert de workload van de antivirus en zorgt zo voor een optimaal gebruik van de syteembronnen.


- Een van op afstand beveiligde administratie via een intuïtieve web console. Deze geeft de netwerkbeheerder de flexibiliteit om via een Internetconnectie aan te loggen.


- Dagelijkse antivirus updates.


- Rapporten en alarmmeldigen. Panda Antivirus GateDefender geeft volledige rapporten over de status van de virusscan en de content filter, met waarschuwingen op maat van de klant.


- Monitor systemen in real-time. Netwerkbeheerders kunnen eveneens statistieken opvragen mbt het e-mail verkeer en de virus detectie.

Meer info op: http://www.pandasoftware.com/products/gatedefender/

Meer informatie:

Deborah Dupaix