Ingezonden persbericht

Microsoft-partner Ravelin breidt Visio uit met verkeerstekensymbolen

Gratis bibliotheek op basis van door Veringmeier Verkeersmanagement voor Rijkswaterstaat ontwikkelde symbolen

Schiphol-Rijk, 26 augustus 2003 - In opdracht van Microsoft BV heeft Visio-partner Ravelin een bibliotheek met verkeersbordsymbolen ontwikkeld voor Microsoft Visio. Ravelin heeft hiervoor Veringmeier Verkeersmanagement gevraagd een up-to-date symbolenbibliotheek voor verkeerstekens aan te leveren, die voldoet aan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) 1990. De bibliotheek bestaat uit 156 symbolen uit het RVV 1990 en 66 symbolen voor vluchtroutes en brandbestrijdings-middelen in gebouwen.

De opbouw van de verkeerstekensymbolen is door Veringmeier Verkeersmanagement voor Rijkswaterstaat ontwikkeld. De Bouwdienst van Rijkswaterstaat heeft voor alle regio's binnen de dienst een eenduidig toe te passen standaardisatie van tekenrichtlijnen opgesteld. Deze zogeheten Richtlijnen Tekenwerk Waterstaat worden door alle interne medewerkers gebruikt bij het maken van bestek- en andere uitvoeringstekeningen. Indien zij opdrachten van Rijkswaterstaat aanvaarden, wordt van leveranciers geëist dat ook zij met deze richtlijnen werken.

Ten behoeve van gebruikers van de Verkeerstekensbibliotheek is het e-mailadres helpdesk@verkeersmaatregelen.nl door Veringmeier Verkeersmanagement geopend. Vragen van gebruikers die betrekking hebben op de toepassing van de bibliotheken in Visio kunnen gesteld worden aan Ravelin op telefoonnummer 055 5785025 of op webmaster@ravelin.nl. De gratis bibliotheek kan worden besteld via www.microsoft.nl/ondernemers (alleen voor order- en verzendkosten wordt 7 euro in rekening gebracht).

Visio Professional biedt veelomvattende teken- en ontwerpfunctionaliteit voor technische gebruikers, onder wie IT-professionals, ingenieurs, facility managers en softwareontwikkelaars. Het bevat alle shapes en oplossingen die in deze edities beschikbaar waren, inclusief diverse uitbreidingen. Door de samenvoeging kunnen klanten nu met één oplossing al hun behoeften aan tools voor technisch ontwerpen dekken. Met Visio Professional kunnen professionals netwerken, databasestructuren, software applicaties, websites en vloerindelingen ontwerpen, evenals schema's van industriële processen, elektrische circuits en mechanische toepassingen. Meer informatie over Visio is beschikbaar op www.microsoft.nl/visio.

Veringmeier Verkeersmanagement
Veringmeier Verkeersmanagement is een onafhankelijk adviesbureau met een heldere visie op het gebied van duurzame veiligheid bij werken aan de weg. Het bedrijf is ondermeer actief op het gebied van workshops, cursussen en opleidingen, interim-management, inventarisatie, analyse en advies, werkvoorbereiding en tekenwerk, en directievoering en inspectie. Veringmeier Verkeersmanagement is gespecialiseerd in Duurzaam Veilig, parkeermanagement, beheer en sanering van permanente verkeersmaatregelen en verkeersmaatregelen bij wegwerkzaamheden. Deze specialisatie uit zich ondermeer in een klantgerichte dienstverlening en de ontwikkeling van de Software Tijdelijke Maatregelen. Veringmeier Verkeersmanagement staat bekend om zijn kwaliteitsmaatwerk waarbij hoogwaardige projecten van idee tot werkelijkheid worden gebracht.