Gemeente De Ronde Venen

Dijkdoorbraak Ringvaart te Wilnis (1)
26-08-2003

De dijk aan de Ringvaart te Wilnis is vannacht rond de klok van 02.00 uur doorgebroken. De brandweer ontving de melding om 02.18 uur. De doorbraak ligt tussen de Ir. Enschedeweg en de Pieter Joostenlaan ter hoogte van de Dorpsstraat / Herenstraat.
Op dit moment zijn maatregelen getroffen om het gat te dichten en de doorvoer van water te stoppen door het plaatsen van noodkeringen om verdere wateroverlast te beperken.
In de wijken Veenzijde I en Veenzijde II is sprake van wateroverlast.

Hulpdiensten evacueren de bewoners in de wijken Veenzijde I. Veenzijde II hoeft vooralsnog niet geëvacueerd te worden. Het gaat om circa 1500-2000 mensen.
De mensen worden opgevangen in De Meijert te Mijdrecht en eventueel indien nodig in De Boei te Vinkeveen.
Voor inwoners zonder eigen vervoer zijn inmiddels bussen ingezet, die rijden vanaf de parkeerplaats van de Algemene Begraafplaats te Wilnis. De evacuatie verloopt zeer rustig.
Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) heeft in samenwerking met de Brandweer inmiddels een voorbereide calamiteitenafsluiting gerealiseerd. Dit bestaat uit het plaatsen van palen en beschoeiing die wordt gevuld met zand en klei. Verder zijn 10.000 zandzakken onderweg naar de locatie.
De N212 is afgesloten voor alle verkeer. Verder zullen de wegen in de wijken Veenzijde I en Veenzijde II ook worden afgesloten. De hulp van de ME is ingeroepen voor de beveiliging van de wijk Er is een noodverordening van kracht.

De gemeente heeft de volgende informatienummers opengesteld voor de bewoners 0297-291725, 291720 en 291796.