Gemeente De Ronde Venen

Dijkdoorbraak Ringvaart te Wilnis (5)
26-08-2003

De meeste bewoners van Veenzijde I en II zijn teruggekeerd naar hun woningen. Alleen de bewoners van de tien woonarken verblijven elders. De brandweer heeft tot vanavond 22.00 uur de bewoners geassisteerd bij het leegpompen van kelders. Met het schoonmaken van straten en de woonomgeving is al gestart. Een afvaardiging van de gemeenteraad en college van b&w heeft vanavond het gebied bezocht en was zeer onder de indruk van de aangerichte schade in de wijken.

De noodverordening blijft de komende uren nog van kracht. Autoverkeer is overal mogelijk. Vrachtverkeer is niet toegestaan op de Herenweg, vanaf de kruising Pieter Joostenlaan, en Dorpsstraat tot de kruising Ir. Enschedeweg.

De brandweer zal woensdag vanaf 9.00 uur weer paraat zijn met klokpompen, bewoners kunnen zelf om assistentie vragen op telefoonnummer 0297 254 542. Scholen en kinderopvang in Wilnis gaan woensdag weer gewoon open.

Vanavond zijn formulieren uitgedeeld, waarmee bewoners kunnen melden dat ze schade hebben. Deze formulieren moeten bij voorkeur woensdag 27 augustus om 11.00 uur worden ingeleverd in de hal van het gemeentehuis te Mijdrecht of bij De Roeping, naast de N.H. kerk te Wilnis. Zodat zo snel mogelijk kan worden begonnen met de schadeopname.

De gemeente is op zoek naar de bewoners van de Irenestraat 9 en 14 en een aantal bewoners van de woonarken van `Zon en Water´. Zij kunnen zich melden via onderstaande nummers.

Vanaf nu is actuele informatie te vinden op www.derondevenen.nl en niet meer via teletekstpagina van Radio M Utrecht.

De gemeente heeft de volgende informatienummers opengesteld voor de bewoners
(0297) 291 725 en 291 720. Deze nummers zijn vanaf nu beschikbaar voor pers en publiek.