Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud

Nieuwsarchief

Huizenkopers sneller in contact met vakman

Bron: Persbericht HAO, 26 augustus 2003

Het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud (HAO) werkt in een nieuwe aanpak creatief samen met funda, de grootste en meest bezochte huizensite van Nederland. Huizenkopers worden via een opvallende online-presentatie gestimuleerd om een vakman te benaderen voor het onderhouden en opknappen van hun nieuwe huis. De presentatie is opvallend omdat funda zijn gehele homepage hiervoor tijdelijk aanpast.

De reclame op de homepage van funda stimuleert de bezoeker om ook na te denken over het opknappen en onderhouden van zijn aan te schaffen huis. De branches van de sector Afbouw en Onderhoud worden daar via wisselende banners onder de aandacht gebracht, te beginnen met schilderwerk. De geïnteresseerde bezoeker wordt dan doorgeleid naar de consumentenwebsite Afbouw en Onderhoud: www.afbouwenonderhoud.nl. Daar worden mooie staaltjes vakwerk getoond, er kunnen ideeën worden opgedaan en gratis folders worden aangevraagd. De particulier kan via de nieuwe zoekmachine op de website snel een geschikte vakman in zijn of haar buurt vinden. Er kan gezocht worden op specialisaties, plaatsnaam, postcode en op bedrijfsnaam.

Hoofdbedrijfschap
De sector Afbouw en Onderhoud zet hiermee een nieuwe stap in de professionalisering van de digitale promotie van haar producten en diensten naar consumenten. Met de vernieuwde website en de samenwerking met funda wordt ingespeeld op de toenemende behoefte van consumenten om informatie te zoeken op internet. Doelen zijn onder meer bekendheid geven aan de innovatieve mogelijkheden van de producten van deze sector en de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de bedrijven vergroten. Het HAO hoopt dat de consument hierdoor beter keuzes kan maken.

Websites bedrijven
Naast de promotie van de consumenten-website wil het HAO ook aangesloten bedrijven stimuleren om zichzelf professioneel via internet te presenteren. Daarom werkt het HAO, in samenwerking met NOA en KV FOSAG, aan de uitbouw van het aantal internetsites binnen de sector Afbouw en Onderhoud. Bedrijven kunnen via een sectoraal project "Internet bouwstenen" workshops volgen, waar zij leren om in één dag een eigen website te bouwen, die ook simpel te onderhouden is. Deze mogelijkheid staat open voor alle bedrijven die bij het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud zijn aangesloten.

Over funda
De funda website wordt per dag meer dan 100.000 keer bezocht. De bezoekers zijn veelal relatief jonge, hoogopgeleide consumenten met een hoger inkomen, die op zoek zijn naar een huis. Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders de makelaarsorganisatie NVM en Wegener. Funda.nl, presenteert een groot, actueel aanbod van koopwoningen in Nederland en vormt een belangrijke schakel tussen consument en NVM-makelaar. Als informatiebron en als advertentiemedium faciliteert funda het aan- en verkoopproces van een woning en zorgt het voor transparantie in de woningmarkt.