Miko


Omzet Miko stijgt eerste halfjaar met 11,28 %

Turnhout, 26 augustus 2003 - De op de Euronext genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist Miko behaalde over het eerste halfjaar van 2003 een omzet van 38,89 miljoen EUR. Dit is een stijging, in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar met 11,28 %. Ca. 68 % van de omzet was bestemd voor het buitenland.

De koffieserviceactiviteiten namen 59 % van de groepsomzet voor hun rekening, de overige 41 % was voor de kunststofverpakkingen.

De koffieservice-omzet steeg met 0,29 %.
Bij constante wisselkoers van de Euro versus het Britse Pond is de koffieservice-omzet gestegen met een kleine 3 %. De zwaarste tegenvaller in dit eerste halfjaar was het volledig uitblijven van bestellingen uit Japan wegens de ongunstige economische toestand aldaar.

De omzet van kunststofverpakkingen kende andermaal een sterke stijging met 32,29 %.
Deze stijging was te danken aan de volgende factoren: grote recent binnengehaalde projecten die nu op kruissnelheid komen; het kant-en-klaar marktsegment dat vooral via het Duitse verkoopkantoor MPC-Grotenhuis een aanzienlijke groei kent; en het goede weer dat de verkoop van ijsroomdozen gunstig heeft beïnvloed.

Een goed tweede kwartaal stemt onze verwachtingen m.b.t. de resultaten van het eerste halfjaar gunstig. Meer details zullen worden gepubliceerd in de tweede helft van september.

De Miko-groep bestaat uit meerdere ondernemingen in binnen- en buitenland. De kernactiviteiten van de groep bewegen zich rond twee centrale assen: koffieservice en kunststofverwerking. De kunststofdivisie is een volledig zelfstandige entiteit die ca. 90 % van haar omzet buiten de groep realiseert.

Einde