Ingezonden persbericht

Tegenstanders van Genetische Manipulatie (GM) zijn misleid

De Raeliaanse Beweging in Nieuw Zeeland beantwoordt Jon Carapiet van GM vrij Nieuw Zeeland die beweert dat "...de Raelianen misleid zijn door hun steun voor GM vrijlating is. Het bewijs is tegen hen." (ref http://www.scoop.co.nz/mason/stories/SC0308/S00006.htm )

Het zijn niet de Raelians die zijn misleid, maar de tegenstanders van GM die het publiek misleiden door het verbergen van de waarheid.

Het bewijs steunt het gebruik van GM.

De waarheid is dat consumenten die nietGM voedsel kopen, bijdragen aan de vervuiling van de planeet door het intens gebruik van pesticiden.

Door het eten van nietGM voedsel nemen mensen pesticiden op, waarvan bekent is dat zij kanker veroorzaken, het zenuwsysteem beschadigen, geboorte defecten, schade aan het voortplantingssysteem en aan lichaamsorganen veroorzaken.

(In 1998 boerderijen en andere toepassers met een pesticide vergunning gebruikten 564,513 pond pesticiden in de Contra Costa Provincie. Van dit totaal waren 168,409 pond van 80 verschillende pesticiden ofwel acuut giftige, potentiële ofwel bekende carcinogenen, neurotoxins, reproductieve of ontwikkelingstoxicants of bekent zijn om het grondwater in Californië te hebben vervuild: PUBLIEK EN MILIEUGEZONDHEID ADVISEREND COMITÉ van de Contra Costa Provincie . http://www.cchealth.org/prevention/coalitions/pehab/pesticides2.pdf).

Sinds de introductie van GMgewas van bijvoorbeeld het BT KATOEN is het verbruik en de vergiftigingsgraad van pesticiden dramatisch verminderd in landen als India en China.

Het nieuwe BT KATOEN dat spoedig in Australië vrijgegeven zal worden behoeft 75% minder pesticiden. http://www.csiro.au/index.atype=mediaRelease&id=Prbollgard

Het GMgewas is het meest geteste gewas in geschiedenis van de mensheid en zijn wijd goedgekeurd door de wetenschappelijke gemeenschap en gezondheidsinstituten.

Het Food and Drugs Administration (FDA) rapporteren stelden dat de nieuwe geïntroduceerde genen of de eiwitten "geen nadelige effecten hebben op mensen die ze eten" aldus FDA Gelastigde Jane E. Henney. De eiwitten van GM voedsel zijn "niet giftig, snel verteerbaar, en hebben niet de kenmerken van bekende eiwitten om allergie te veroorzaken."

De invloed van GM gewas is heel gelijkaardig aan de invloed van het traditionele kweken dat een integrerend deel van landbouw voor vele jaren geweest is, volgens onderzoekers van het New Zealand Institute for Crop and Food Research Limited.

Bewijzen van industriële en ontwikkelingslanden vertonen dat GM gewas, samen met conventioneel landbouwgebruik, een rendabel, duurzaam, productief en voldoende veilige vorm van landbouw is stelt een onderzoeksdocument van het Institute of Plant Biology, University of Zurich, Switzerland. Dezelfde conclusie werd door een groep van vermaarde wetenschappers, Anthony Conner, Travis Gloed's en Jan Peter Nap bereikt, nadat zij 250 publicaties op het onderwerp onderzochten.

Wetenschappers hebben geen bewijs gevonden dat GM voedsel de menselijke gezondheid treft.

Deze ongefundeerde oppositie van GM voedsel is vergelijkbaar aan de oppositie over het invoeren van elektriciteit minder dan 100 jaren geleden.

De Raeliaanse Beweging heeft een missie de wetenschap te verspreiden waar nog steeds obscurantisme prevaleert, zij zal een serie van openbare lezingen in Nieuw-Zeeland geven, dat GM steunt en om het publiek correct te informeren.

Voor enig onderhoud met Zijn Heiligheid RAEL en Dr. Brigitte Boisselier, die beide in Slovenië zijn tot 30 Augustus. contacteert alstublieft ons perskantoor: pr@rael.org