Nederlandse Spoorwegen

Persbericht
Utrecht, 26 augustus 2003

NS zoekt getuigen mishandeling conducteur Apeldoorn.

Beloning van E 2.500,= voor gouden tip.

NS zoekt getuigen van de mishandeling van een conducteur op station Apeldoorn. De mishandeling vond plaats op dinsdag 22 juli j.l. NS stelt een beloning beschikbaar van E 2.500,= voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader. Het is voor de eerste keer dat NS hiervoor een dergelijke beloning beschikbaar stelt. President-directeur Veenman: "Dit past in ons beleid om harder op te treden tegen overtreders van de (huis)regels. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met de misdragingen tegen ons personeel. Bovendien hebben onze klanten recht op een veilige en prettige reis".

De mishandeling vond plaats rond 10.30 uur op station Apeldoorn in de trein van Hengelo naar Schiphol die stilstond op spoor 3. Een zwartrijder, die geen kaartje wilde kopen bij de conducteur, heeft de conducteur meerdere malen geschopt, geslagen en kopstoten gegeven. De conducteur is hierbij gewond geraakt aan neus en hoofd en is even buiten bewustzijn geraakt. Omstanders hebben geprobeerd de dader tegen te houden. Hierbij raakte iemand licht gewond. De dader heeft echter toch kunnen ontkomen en is op een damesfiets weggereden.

Het politiesignalement van de dader luidt: negroïde man, vermoedelijk van Antilliaanse afkomst, met kort kroeshaar, fors postuur en rechte neus. Leeftijd 25-35 jaar. De man droeg een zwart leren, driekwart jas met een riem om het ruggedeelte van de jas. Verder droeg hij een klein zwart nylonachtig rugzakje waar met rode letters HM op stond.

Mensen die tips hebben over deze mishandeling worden gevraagd deze door te geven aan de Dienst Spoorwegpolitie in Utrecht, via telefoonnummer (030) 235 31 00.

|Noot aan| |(