Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 26 augustus 2003

* AUTOKRAKER BEKENT 34 INBRAKEN
Met de aanhouding van een 30-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft de recherche van district Oost 34 autoinbraken opgelost. De man, die op heterdaad op 7 augustus j.l. werd aangehouden door het wijkteam Hoflaan, verklaarde van 14 mei tot 7 augustus meerdere malen op één dag auto's te hebben opengebroken. De man was actief in de omgeving van het Erasmus Medisch Centrum, de Kralingse Zoom, het parkeerterrein van de Erasmusuniversiteit en de Oostmaaslaan. De verdachte verbrak met behulp van een schroevendraaier een ruitje van de auto, waarna hij de radio/cd-speler wegnam. Vaak brak hij ook het dashboardkastje open, omdat daar veelal frontjes werden bewaard. Vervolgens verkocht de verdachte de gestolen goederen en gebruikte het geld voor drugs.
Gezien de verklaring van de verdachte moet hij vele malen vaker hebben ingebroken als er aangiftes zijn gedaan. Op dit moment zit de verdachte in bewaring.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen op de Stadionweg en Laan op Zuid snelheidscontroles.
Tussen zeven uur en half tien flitste de radar op de Stadionweg 196 van de in totaal 1832 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur in plaats van '50'. Op de Laan op Zuid hielden tussen zeven en half negen 21 van de in totaal 530 passerende autobestuurders zich niet aan de 50-limiet. Hoogste score bedroeg 74 km/uur.


* AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield dinsdagmorgen op de Olympiaweg een 38-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. Hij was op heterdaad betrapt tijdens het inbreken in een auto.
Surveillerende politiemensen zagen de verdachte met een schroevendraaier in zijn hand bij de auto staan. Van de auto was een ruitje ingeslagen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Ochtenduitgave dinsdag 26 augustus 2003

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Maandagmiddag werd door politiepersoneel van het district Oost aan het Lauwersmeer een hennepkwekerij ontmanteld, nadat een deurwaarder deze bij een ontruiming van de woning had aangetroffen. In totaal werden 354 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen en later vernietigd.
Tevens bleek dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt. Naar de eigenaar wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* OVERVAL OP KLEDINGWINKEL
SCHIEDAM - Maandagmiddag omstreeks kwart over drie vond op een kledingwinkel aan het Broersvest een overval plaats. Twee vrouwen liepen na binnenkomst, direct naar een 35-jarig personeelslid. Onder bedreiging van een mes werd de 35-jarige vrouw gesommeerd de kassa te openen, waarna geld werd weggenomen. Tijdens de overval ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer enkele oppervlakkige snijwonden in haar hand opliep. Met de buit renden de overvallers de kledingwinkel uit en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Schiedam stelt een
* BROMFIETSCONTROLES
BLEISWIJK/ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandag op het Kranenburg in Bleiswijk en het Proveniersplein in Rotterdam bromfietscontroles. Tijdens de controle op het Kranenburg gingen drie bromfietsbestuurders op de bon voor het rijden zonder helm en één omdat hij jonger was dan zestien jaar. Op het Proveniersplein werden in totaal twaalf bekeuringen uitgeschreven voor onder meer overschrijden constructiesnelheid, geen helm op en geen bromfietscertificaat.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM/SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam hield dinsdagmorgen in een woning aan het Frans Rietveldpad in Schiedam een 33-jarige man aan. Hij had kort daarvoor ingebroken in een bedrijf aan de Sevillaweg in Rotterdam, waarbij een computer werd weggenomen. Politiemensen kregen de melding dat een auto na de inbraak was weggereden en stelden een onderzoek in. Op het Frans Rietveld in Schiedam werd de auto, met daarin de ontvreemde computer later aangetroffen. De inbreker werd in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie hield maandag radarsnelheidscontroles op de Statenweg en Westzeedijk. Tussen half zes en kwart over zes en tussen kwart over negen en tien uur werd gecontroleerd op de Statenweg. Van de in totaal 910 automobilisten namen 84 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.
Op de Westzeedijk flitste de snelheidsradar tussen kwart voor acht en negen uur 20 van de 340 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 79 km/uur in plaats van '50'.