PERSBERICHT - 2003-08-26

Toeristisch IJmuiden straks live op tv en internet

Toeristisch IJmuiden aan Zee is straks live te zien op tv en internet. De gemeente Velsen, waar IJmuiden onder valt, heeft als eerste organisatie in Nederland een panoramacamera gekocht. Met deze panoramacameras worden de gehele dag beelden opgenomen die onder andere worden getoond op tv en op www.holland.com.

Het project panoramacameras is een initiatief van Toerisme Recreatie Nederland (TRN) en de Firma Feratel uit Oostenrijk.

TRN wil met dit project toeristisch Nederland (inter)nationaal nog beter op de kaart zetten. Van de beelden die deze cameras leveren maakt Feratel een live-programma, het concept is reeds bekend uit de Alpenlanden. De Hollandbeelden zullen op Nederland 2 worden uitgezonden.

Wethouder Floor Bal van Economische Zaken van de gemeente Velsen: Wij willen de camera in IJmuiden aan Zee plaatsen om de kustplaats onder de aandacht van de (inter)nationale toerist te brengen. TRN en Feratel hopen dit jaar de eerste panoramabeelden op tv, www.holland.com en www.velsen.nl te kunnen tonen.

Ik verwacht op korte termijn dat er meer
gemeenten/samenwerkingsverbanden aan dit innovatie project meedoen, aldus Gerben Baaij, Hoofd Productontwikkeling van TRN. Met dit project biedt TRN de deelnemers toegang tot nieuwe en bestaande multimedia toepassingen. De beelden zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden gebruikt voor de toeristische internationale website www.holland.com, voor de website van de klant en voor bijvoorbeeld mobiele media.

De cameras nemen de gehele dag Hollandbeelden op, die zowel bewegend als stilstaand te bekijken zijn. De beelden kunnen bestaan uit strandlocaties, natuurgebieden, steden, monumenten, architectuur, molens, polders. Feratel is in Europa marktleider op het gebied van panoramabeelden.