Persberichten - 26/08/2003

Fortis Haitong Investment Management rondt met succes de lancering af van het grootste gemengde beleggingsfonds in China.

Fortis Haitong Investment Management, de joint venture inzake vermogensbeheer tussen Fortis Investments en Haitong Securities, heeft met succes de lancering afgerond van haar eerste beleggingsfonds op de Chinese markt, het Fortis Haitong Best Selection Fund.

Gedurende de inschrijvingsperiode, die liep van 15 juli tot 15 augustus 2003, ontving het fonds inschrijvingen voor een bedrag van RMB 3,7016 miljard (EUR 407 miljoen), waardoor het meteen het grootste gemengde fonds is dat momenteel in China actief is.

Om beleggingen mogelijk te maken, zal het fonds vanaf 15 augustus en voor 30 dagen geen inschrijvingen en uittredingen aanvaarden.

Fortis Haitong Best Selection Fund is een open beleggingsfonds dat belegt in aandelen op de Chinese A-aandelenmarkt en in vastrentende effecten. Het fonds zal worden beheerd door een ervaren team van beleggingsspecialisten onder leiding van de Chief Investment Officer van de onderneming, de Heer Chen Hong.

Fortis Investments is verheugd dat haar pioniersrol en haar aanwezigheid op lange termijn in de Chinese markt van fondsenbeheer nu stevig vorm krijgt dankzij het succes van dit fonds.

De lancering van een nieuw fonds is voorzien voor het einde van dit jaar.

Bron: Fortis Banque
Provider: Euronext Brussels