Provincie Noord-Holland

Wijziging ambtelijke topstructuur Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben het voornemen uitgesproken de ambtelijke topstructuur van de provinciale organisatie aan te passen. Het college wil de huidige vierhoofdige Directieraad opheffen en per 1 oktober overgaan tot de benoeming de huidige provinciesecetaris H. Oppenhuis de Jong tot
Provinciesecretaris/Algemeen Directeur en de huidige directeur T. Kampstra benoemen in de functie van plaatsvervangend Provinciesecretaris/Algemeen Directeur. Dit voorgenomen besluit is om advies voorgelegd aan de Ondernemingsraad.

De aanpassing van de vormgeving van de topstructuur van het management wordt genomen op een moment waarop een ingrijpende reorganisatie van het apparaat van de provincie Noord-Holland in gang is gezet. In het collegeprogramma is aangegeven dat de omvang van de organisatie zal worden teruggebracht van 1.450 tot circa 1.000 formatieplaatsen. Gestreefd wordt naar het vormen van een slagvaardig en hoogwaardig ambtelijk apparaat, dat meer op uitvoering van beleid zal zijn gericht. De helft van de personeelsreductie dient te worden gerealiseerd door outsourcing, de andere helft door efficiencyverbetering.

Deze reorganisatie vergde tevens herijking van het besturingsmodel. In dit verband is nu de keuze gemaakt voor een eenhoofdige leiding, aangevuld met een plaatsvervangend Algemeen Directeur. Met de huidige andere leden van de Directieraad X. den Uyl en P. van der Velde zijn afspraken gemaakt voor het vervullen van specifieke projecttaken na 1 oktober a.s., na de opheffing van de Directieraad.

Inlichtingen: Peter Heemskerk afdeling Communicatie (023) 514 40 10

Peter Heemskerk 26-8-2003 20:04:00