3e persbericht van dinsdag 26 augustus 2003

Eindhoven 26-8-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na aanranding en bedreiging

In zijn woning aan de Bakkerstraat is dinsdag om 15.10 uur een 46-jarige man aangehouden. Hij zou in zijn woning twee kamerbewoonsters hebben bedreigd. Een van hen had hij onzedelijk betast. De meisjes waarschuwden telefonisch drie vrienden die naar de woning kwamen. Ook zij werden bedreigd door de man die met een mes liep te zwaaien. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vrouw rijdt tegen vrachtauto

Een 69-jarige vrouw uit Wintelre is dinsdag om 13.05 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Spottersweg Oirschotsedijk. Zij fietste over de Spottersweg en verleende bij de Oirschotsedijk geen voorrang aan een vrachtauto die bestuurd werd door een 30-jarige man uit Best. De vrouw reed tegen de zijkant van de vrachtauto. Zij liep enkele botbreuken op.

Eindhoven: Hennepkwekerij opgerold

Op de zolder van een woning aan de Bramantestraat is dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. De 30-jarige bewoonster en een 25-jarige Eindhovenaar, een kennis van haar, werden aangehouden. De Eindhovenaar zou de hennepkwekerij opgezet hebben en de bewoonster zou hiervan niet geweten hebben. Beiden zijn na verhoor naar huis gestuurd. De 201 planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. Het energiebedrijf is in kennis gesteld omdat de stroom illegaal werd afgetapt.

Eindhoven: Supermarkt overvallen

Dinsdag rond 20.15 uur is een overval gepleegd op een supermarkt aan de Pagelaan. De overvallers, vier of vijf mannen met bivakmutsen op, kwamen via de achteringang binnen. De deur was opengebroken. Zij bedreigden het personeel dat juist bezig was met het afsluiten van de kas. De winkel was al gesloten. De daders dreigden met vuurwapens. Er is niet geschoten en er zijn geen gewonden. De overvallers verdwenen met een onbekend geldbedrag via de achteringang.

Asten: Meisje gewond bij aanrijding

Een 6-jarig meisje uit Helmond is dinsdag om 16.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kanaalweg. Het meisje reed met haar fiets naast haar vader, links van hem. De vader wilde haar rechts van hem laten rijden maar bij die manoeuvre begon ze te slingeren en toen ze omkeek reed ze naar het midden van de weg en kwam in aanraking met een tractor die tegemoet kwam rijden. Door de aanrijding liep het meisje ernstig beenletsel op. Ze is in het ziekenhuis opgenomen. De tractor werd bestuurd door een 30-jarige man uit Someren.