Politie Midden- en West Brabant

Tragisch verkeersongeval rijksweg A-16

Zevenbergen, dinsdag 26 augustus 2003

ZEVENBERGEN: Vanmiddag heeft omstreeks 17.05 uur een ernstig verkeersongeval plaats gevonden op rijksweg A-16, ter hoogte van Zevenbergen. Bij deze aanrijding waren een vrachtauto en twee personenauto`s betrokken. Een 30-jarige Rotterdamse is later op de avond in een ziekenhuis in Dordrecht aan de gevolgen van de aanrijding overleden. In een ambulance is op de plaats van de aanrijding door de trauma-arts en verpleegkundigen haar baby, een jongetje, ter wereld gebracht. De baby werd onder politiebegeleiding met een ambulance met spoed overgebracht naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam.

Omstreeks 17.05 uur werd de aanrijding gemeld. Agenten van de politie Moerdijk en het Korps Landelijke Politie Diensten zijn onmiddellijk ter plaatse gegaan. Ook werden ambulances en de traumaheli ingeschakeld.

Uit het ingesteld onderzoek lijkt de voorlopige toedracht als volgt te zijn geweest. De betrokken voertuigen reden over rijksweg A-16 komende vanuit de richting Antwerpen en gaande in de richting Rotterdam.

De vrachtwagenchauffeur, een 31-jarige man uit Lisserbroek, reed met zijn combinatie over de middelste rijstrook en wilde naar de rechterrijstrook. Bij deze manoeuvre raakte hij kennelijk een personenauto die tengevolge daarvan op de linkerrijstrook kwam. Een auto met daarin een Rotterdams paar dat over de linkerrijstrook reed kwam met die personenauto in aanrijding en sloeg over de kop. De vrouw die als bijrijder in de auto zat, bleek hoogzwanger te zijn. De inmiddels gearriveerde traumaheli en verpleegdkundigen van de GGD en een toevallig ter plaatse zijnde anesthesist verleenden geneeskundige bijstand. In de ambulance werd de baby, een jongetje, ter wereld gebracht. De baby werd daarop met een spoedtransport naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, de vrouw werd in zorgwekkende toestand vervoerd naar een ziekenhuis in Dordrecht. Haar man had slechts lichte verwondingen. De vrouw is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Vanuit de politieheli zijn overzichtsfoto`s gemaakt van het ongeval. Medewerkers van het Landelijk Verkeers Bijstands Team van Het Korps Landelijke Politie Diensten zijn ter plaatse gekomen om een nader onderzoek naar de toedracht van deze aanrijding in te stellen.

In overleg met de Officier van Justitie te Breda is op grond van de bevindingen besloten de vrachtwagen chauffeur in verzekering te stellen.

Het ongeval leidde tot lange files op rijksweg A-16. Het verkeer werd omgeleid.

Bron: Willem van Hooijdonk