Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Hoevelaken; man ernstig mishandeld
Publicatiedatum: 27-08-2003

Een 47-jarige man is dinsdag 26 augustus omstreeks 21.00 uur mishandeld. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Over zijn toestand zijn geen nadere feitelijkheden bekend.

De mishandeling vond plaats op het erf van een woning aan de Oosterdorpsstraat in Hoevelaken. Hoewel het slachtoffer zeer waarschijnlijk de bewoner is, zal dit nog verder moeten worden onderzocht. Ook is nog niets duidelijk over het motief van de mishandeling. Weliswaar gonzen er verhalen in de buurt, maar die kunnen op dit moment nog niet met feiten onderbouwd worden, laat staan dat de politie hierover al uitspraken kan doen.

Vernield
De politie kreeg informatie over het misdrijf via meerdere meldingen op de 1-1-2 alarmlijn. De mishandeling verliep dan ook niet bepaald geruisloos. Zo zijn van de woning de voordeur en het voorraam vernield. In de loop van vandaag zal met de bewoner(s) ook nog onderzocht moeten worden of er nog meer schade in de woning zelf is.

Onderzoek
De politie is direct met een onderzoek begonnen. De technische recherche heeft de woning en de tuin en directe omgeving op sporen onderzocht. Naburige korpsen zijn geïnformeerd over het misdrijf. Politiemensen zijn gestart met een buurtonderzoek en het horen van verschillende getuigen. Onderzoeken die vandaag zullen worden voortgezet. Overigens hoeven getuigen niet op de komst van de politie te wachten. Mensen die iets weten over het misdrijf of de toedracht worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie, telefoonnummer 0900 - 8844. Vanzelfsprekend kan men ook contact met de eigen gebiedsagent op nemen. Ga er niet op voorhand van uit dat uw informatie geen waarde heeft.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221