Botanische Tuinen Universiteit Utrecht


5 augustus 2003

Nationale Dahlia tentoonstelling

Dahlia-verjaardagsfeest
Dahlia-liefhebbers in Nederland hebben dit jaar een dubbel feestje te vieren: 40 jaar Dahliavereniging Utrecht en 85 jaar Nederlandse Dahliavereniging. Alle reden om flink uit te pakken met een geweldige Dahliatentoonstelling in de Utrechtse Botanische Tuinen. De tentoonstelling is voor publiek geopend van 28 t/m 31 augustus, dagelijks van 10.00-17.00 uur. Voor de liefhhebbers zijn dan tevens de nationale Vaaskeuringen te zien.

Driehonderd bloemstukken

Deelnemers uit heel Nederland en waarschijnlijk zelfs van over de grens zijn verantwoordelijk voor de bloemenpracht die tijdens de tentoonstelling te zien zal zijn. De planten worden met alle zorg omringd en opgekweekt om tijdens de tentoonsteling op hun mooist te zijn.
Natuurlijk doen alle deelnemers hun uiterste best om hun pronkstukken zo mooi mogelijk te presenteren in vaak overweldigende bloemstukken. In totaal laten ze samen ongeveer 300 bloemstukken zien, waarin soms wel 100 Dahlia's per stuk zijn verwerkt.

Experts aanwezig

Tijdens de hele tentoonstelling zijn de kwekers van al dat moois aanwezig om enthousiast geworden bezoekers op weg te helpen met een nieuwe hobby of om ervaringen uit te wisselen met meer ervaren Dahlialiefhebbers.

Informatie

De Nationale Dahliatentoonstelling is georganiseerd door de Dahlia Vereniging Utrecht, i.s.m. de Nederlandse Dahliavereniging. De tentoonstelling is te zien in de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (1oktober tot 1 december tot 17.00 uur). De toegangsprijs is i 4,50 voor volwassenen, i 3,50 > 65 en i 1,50 voor kinderen van 4-12 en houders van een U-pas. MJK is geldig. Fort Hoofddijk is bereikbaar met stadsvervoer, lijn 11 en 12.