Korps: Friesland, plaats: Fryslân 27-08-2003
Lusanne van der Gun terecht

Persverklaring Hoofdofficier van Justitie in het onderzoek naar de vermissing van Lusanne van der Gun

Wij zijn geweldig blij u te kunnen mededelen dat vanavond om 20.00 uur Lusanne van der Gun terecht is. Zij is aan komen lopen bij een hotel in Venlo. Het meisje was alleen en meldde zich bij de balie van het hotel met de mededeling dat zij Lusanne was. Het hotelpersoneel herkende haar aan de hand van een foto in de krant en waarschuwde daarna de politie. Deze heeft zich daarna over ontfermd. De politie heeft vervolgens de identiteit van haar gecontroleerd.

Ik kan u melden dat Lusanne op het eerste gezicht in goede gezondheid verkeert en vanavond nog met haar ouders herenigd zal worden. Burgemeester Lesterhuis van Oostellingwerf heeft inmiddels contact gehad met de ouders van Lusanne.

U kunt zich voorstellen dat wij nog niet in de gelegenheid zijn geweest met Lusanne te praten. Wij weten dus niet in welke situatie zij de afgelopen dagen heeft verkeerd.

Na de verdwijning van Lusanne afgelopen maandag 25 augustus is een grootscheeps onderzoek gestart. Er is telefonisch contact geweest met een nog onbekende persoon die aangaf dat hij Lusanne heeft ontvoerd en daarna is er ook telefonisch contact geweest met het meisje zelf. Het team wist daardoor tot gistermiddag dat zij in leven was.

Aan de hand van deze telefonische contacten was al duidelijk dat Lusanne in Limburg verbleef. Het onderzoek is vervolgens verricht in nauwe samenwerking met de regiopolitie Limburg-Zuid, het KLPD en de Duitse politie.

Uitgangspunt bij het onderzoek in de afgelopen dagen was het meisje ongedeerd terug te vinden. Het verdere onderzoek richt zich uiteraard op de opsporing van de dader of daders. Het zal u duidelijk zijn dat over de voortgang van dit onderzoek geen nadere mededelingen kunnen worden gedaan.

Wij zijn blij dat aan drie hele spannende dagen voor Lusanne, haar ouders en familie een eind is gekomen. Daar wil ik het op dit moment bij laten.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844