Korps: Friesland, plaats: Fryslân 28-08-2003
Politieberichten 27/8 13.00 uur t/m 28/8 07.00 uur

Drachten: vernieling bus, aanhouding verdachte
Op woensdag om 13.30 uur werd de politie op de Volgelzang gewenkt door een buschauffeur. Hij vertelde dat een man de ruitenwisser van de bus verbogen had en wees daarna een verdachte aan. De politie heeft de verdachte, een 24-jarige inwoner uit Leeuwarden, aangehouden voor vernieling. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs
Op woensdag om 22.15 uur hield de politie een 20-jarige automobilist uit Leeuwarden staande op de Spoorstraat. De automobilist bleek niet over een rijbewijs te beschikken. De politie heeft hem hiervoor bekeurd.

Ameland: drenkelingen
Op woensdag om 14.00 uur kreeg de politie een melding dat er drenkelingen waren bij de strandovergang bij Nes. Vijf Duitsers waren in de zee in de problemen gekomen door de sterke stroming. Een persoon kon zelf uit het water komen, twee anderen werden door de strandwacht uit het water gered. Zij mankeerden niets. Twee personen zijn door de KNRM uit het water gehaald: een 22-jarige vrouw had onderkoelingsverschijnselen en een 23-jarige man had veel water binnengekregen. De traumahelicopter is overgevlogen naar Ameland om assistentie te verlenen. Uiteindelijk is er niemand meegenomen naar het ziekenhuis.

Drachten: rijden onder invloed
Op woensdag om 16.00 uur zag de politie een automobilist over de Middelwyk rijden. De automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een geen geldige APK, bovendien was de auto niet verzekerd. De politie vroeg de automobilist, een 46-jarige inwoner uit Drachten, mee te werken aan een blaastest. Hij blies 420 ugl en kreeg daarmee een rijverbod van vier uren opgelegd.

Appelscha: aanrijding onder invloed van alcohol Op woensdag om 17.45 uur reed een 62-jarige automobilist uit Oosterwolde over het Smidslaantje. Hij nam de bocht te wijd en raakte een andere auto met daarin een 44-jarige automobiliste uit Haule. Beide autos raakten hierbij licht beschadigd. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn, hij blies 655 ugl. Met deze uitslag heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Sneek: diefstal laptop
Op woensdag om 16.15 uur kwamen drie personen een winkel aan het Grootzand binnen. Ze deelden de eigenaar van de winkel mee dat ze even rond wilden kijken. Terwijl de eigenaar met een andere klant in gesprek was, haalden de personen in een onbewaakt ogenblik een laptop weg die op de toonbank lag. Daarna verdwenen zij. De politie zocht de omgeving van de winkel af, maar er werd niemand meer aangetroffen. Er is een signalement bekend van de verdachten: het betreft drie licht getinte mannen die een spijkerbroek en een spijkerjas droegen. Onder de jas droeg men een licht th-shirt. Aangifte werd gedaan door de 36-jarige eigenaar uit Sneek.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Op donderdag om 00.55 uur hield de politie tijdens een controle op de Harlingersingel een 41-jarige automobilist uit Leeuwarden staande voor een blaastest. De automobilist blies 525 ugl en kreeg daarmee een rijvebod van vijf uren opgelegd.

Nij Beets: inbraak cafe
Tussen woensdag 23.40 uur en donderdag 02.30 uur is er ingebroken in een cafe aan de Tolhekbuurt. Men heeft het slot van een deur geforceerd om het cafe binnen te komen. Er zijn gokkasten opengebroken en een kassalade is meegenomen. Hoeveel geld er weggenomen is, is nog onbekend. Er moet nog aangifte gedaan worden.

Sneek: vrouw overleden
Op woensdagochtend is een 68-jarige inwoonster uit Vlaardingen in Sneek in het ziekenhuis overleden als gevolg van de verwondingen die zij had opgelopen bij de val van haar fiets in Warns op maandag 25 augustus (zie ook berichten 25/8 13.00 uur t/m 26/8 07.00 uur).