Utrecht stad 09.15 uur

Utrecht 28-8-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Bestuurders onder invloed
UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 augustus een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.10 uur kreeg de politie een melding van overlast. Inzittenden van een voertuig zouden zeer luidruchtig zijn. Ter plaatse trof de politie een auto met een aantal inzittenden aan. De 29-jarige bestuurder uit Nieuwegein werd gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 475 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.

Op de Lessepstraat werd woensdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed. Rond 18.25 uur werd een 42-jarige inwoner uit Utrecht gecontroleerd en bleek uit de blaastest dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk werd duidelijk dat hij 750 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel met politieauto
UTRECHT Op de kruising Paranadreef met de Kaap Hoorndreef vond woensdagavond een aanrijding tussen een scooter en een politievoertuig plaats. Twee mensen raakten gewond.

Omstreeks 19.15 uur kreeg een politievoertuig opdracht om met een prioriteit 1 naar een melding te gaan. Ter hoogte van de kruising Paranadreef met de Kaap Hoorndreef ontstond een aanrijding met een motorscooter met twee opzittenden. De toedracht van de aanrijding wordt onderzocht door de regionale verkeersdienst. De twee opzittenden 17 en 28 jaar oud beiden afkomstig uit Utrecht - werden met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Hennepkwekerij aangetroffen
UTRECHT Naar aanleiding van een wateroverlast melding trof de politie op de Tigrisdreef een inwerking zijnde hennepkwekerij aan.

Woensdagmiddag werd de politie gevraagd te gaan naar een woning aan de Tigrisdreef. Hier stond een medewerker van de woningbouw in verband met een wateroverlast melding. Eenmaal in de woning trof de politie een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. In twee vertrekken van de woning stonden in totaal 115 planten. Alle apparatuur en planten werden in beslag genomen.

In de woning werden geen personen aangetroffen. De politie doet nog onderzoek naar de huurder van het pand.