Binnensticht, 09.30 uur

Utrecht 28-8-2003 - Persberichten district Binnensticht

Overval opgelost
GROENEKAN Bij een pompstation aan de Nieuwe Weteringseweg vond maandagochtend 25 augustus rond 05.30 uur een overval plaats. Een medewerker (28 jaar uit Weesp) werd bij het naar binnen gaan op het hoofd geslagen en kreeg een vloeistof in het gezicht gespoten. De overvaller zou er met een groot geldbedrag vandoor gegaan zijn. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in. Hieruit leek het als snel te gaan om een overval waarbij het personeel mogelijk betrokken was. Na verder onderzoek zijn daarom op dinsdag 26 augustus de 26 jarige overvallenpompbediende en zijn 48-jarige vrouwelijke collega uit Muiderberg aangehouden. Na verhoor is gebleken dat de twee de overval in scène hadden gezet. De twee zijn in verzekering gesteld. Het geld is terecht.

Vertrek districtschef Binnensticht
ZEIST Met ingang van 1 september aanstaande zal districtschef mevr. P.M. Zorko district Binnensticht verlaten. Op die datum begint zij als divisiechef bij de divisie recherche. De functie van districtschef Binnensticht is landelijk opengesteld. Naar verwachting zal het vier tot zes maanden duren eer een nieuwe districtschef geïnstalleerd kan worden. Tot die tijd zal de functie van mevrouw Zorko ingevuld worden door ad interim districtschef E.W Schutzmann. De heer Schutzmann is op dit moment chef van de regionale afdeling ICT binnen de Politie Regio Utrecht.

Jongen met nepvuurwapen
ODIJK- Op woensdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij met een nepvuurwapen op straat liep. Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie de melding dat een 11-jarige jongen uit Odijk op het Singelpark met een vuurwapen liep. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen de jongen aan. Het bleek hier om een speelgoedvuurwapen te gaan wat niet van echt te onderscheiden was en waarmee plasticballetjes konden worden verschoten. Het wapen werd ingenomen ter vernietiging.

Lastige man aangehouden
DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op woensdagavond werd een lastige man aangehouden. Omstreeks 23.30 uur kregen agenten de melding dat een 41-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg zich vervelend gedroeg voor een woning aan De Kieviet. Agenten troffen de man op straat aan en veroorzaakte door te schreeuwen veel overlast op straat. Ook beledigde hij de agenten. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.