Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-08-2003 Mediaberichten 28 augustus (9.30 uur)

Politieauto in brand, brandstichters aangehouden

BLERICK De politie heeft donderdagmorgen vijf mannen in de leeftijd van 17 tot 19 jaar aangehouden die worden verdacht van brandstichting bij het politiebureau aan de van Bornestraat in Blerick en bij het politiebureau aan de Rijnbeekstraat in Venlo.

De daders hadden rond half één donderdagnacht een molotov-cocktail gegooid onder een politieauto bij het bureau in Blerick. De politieauto is volledig uitgebrand en het bureau is licht beschadigd. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Rond kwart over één werd er vanaf een scooter een molotov-cocktail gegooid naar het bureau aan de Rijnbeekstraat in Venlo. Behalve een roetvlek op de stoep, werd er geen schade aangericht.

Een half uur later kon de politie deze scooter met een 17-jarige bestuurder uit Meijel aanhouden op de Gommansstraat in Blerick. De bestuurder bleek eerder betrokken te zijn geweest bij brandstichting en werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Op grond van zijn verklaringen was de politie in staat de identiteit te achterhalen van de andere verdachten. Vanmorgen rond vijf uur zijn in een woning in Blerick twee 17-jarige jongens uit Blerick, een 17-jarige jongen uit Deurne en een 19-jarige jongen uit Venlo aangehouden op verdenking van brandstichting en openlijke geweldpleging of medeplichtigheid daaraan.

Alle vijf zijn ingesloten in een politiecel. Ze zullen in de loop van de dag worden verhoord. Dan zal ook duidelijk worden wat het mogelijke motief van deze geweldplegingen tegen de politie zijn geweest.