Gemeente Castricum

Startbijeenkomst Strategievisie, Buiten Gewoon Castricum

19-08-2003

Op donderdag 28 augustus 2003, vanaf 20.00 uur, wordt tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis van Castricum door de gemeenteraad het startschot gegeven voor het opstellen van de Lange termijn visie 2030 (de Strategievisie) voor de gemeente. Het proces van de totstandkoming van de nieuwe visie krijgt de werktitel Buiten Gewoon Castricum mee. Het plan van aanpak om te komen tot deze visie zal deze avond centraal staan.
De strategievisie zal antwoord moeten geven op vragen die zowel betrekking hebben op de sociaal/culturele omgeving als op de ruimtelijke- en de economische omgeving. Ook de samenhang van deze aspecten wordt bekeken.
De onderwerpen die eerder dit jaar in de startnotitie voor de strategievisie werden genoemd, en die in ieder geval aan bod komen, zijn: wonen, economie, recreatie & toerisme, onderwijs, cultuur, welzijn & sport, verkeer en buitengebied
Om de strategievisie een zo breed mogelijk draagvlak te geven, gaat de gemeente burgers, belanghebbenden en gemeenteraad actief betrekken bij het proces. Ook is een brede vertegenwoordiging van de maatschappelijke organisaties gewenst. Hoe zij worden betrokken, wordt in het plan van aanpak duidelijk.

Daarnaast buigt de raad zich over het adviesrapport Naar een duurzaam beheer van het landelijk gebied van Castricum. Het rapport werd vlak voor de zomer opgesteld door de Stuurgroep Duurzaam Castricum. Omdat de twee onderwerpen een directe relatie hebben, worden ze op dezelfde avond behandeld. Belangstellenden zijn welkom tijdens de presentatie en discussie.