Gemeente Brunssum

Zes optreden in vier dagen
Limburg Festival Straattheater ook in Brunssum!

Ook dit jaar staan er in Brunssum optredens in het kader van het Limburg Festival op de rol. Het Limburg Festival vindt in 2003 al weer voor de 21e keer plaats en trekt inmiddels zo'n 200.000 toeschouwers. In tientallen gemeenten zijn er honderden straatoptredens van internationale artiesten. Ook in Brunssum, op de Promenade, kunt u op donderdag 28, vrijdag 29 augustus, zaterdag 30 augustus en zondag 31 augustus onverwacht oog in oog komen te staan met verbazingwekkende, ontroerende en spetterende voorstellingen. Rasecht en overtuigend straattheater, gebracht door zes solo-artiesten en groepen.

Deados

Deados bestaat uit twee Chileense acrobaten die een zeer oorspronkelijke voorstelling brengen met een sterk humoristisch karakter. Ze nodigen u uit om mee te gaan in een verbazingwekkende reis waarbij ze door een snelle afwisseling van slimme en eenvoudig gehouden acts telkens weer origineel en verrassend uit de hoek komen. Optreden op donderdag 28 augustus, om 19.00 uur, op de Promenade.

De Amerikaan Nakupelle brengt een humoristische en ongewone voorstelling met als ingrediënten een trap, een man en een plant. Subtiele slapstick uit de tijd van Laurel & Hardy. Een hilarische familievoorstelling. Optreden op vrijdag 29 augustus, om 19.30 uur, op de Promenade.

Luna Baal uit België is een theatergezelschap dat niet alleen voor het publiek speelt, maar ook tussen en boven. In de voorstelling Freaks en Creeps komt een aantal freaks terecht tussen de toeschouwers... Optreden op zaterdag 30 augustus, om 11.00 uur, op de Promenade.

C.H.A.P.S. uit Kenia

Het Nederlandse Warner & Co en de C.H.A.P.S. uit Kenia brengen in Brunssum 'Living Things', een voorstelling gebracht door 14 artiesten waarin bizarre machines, mensgrote poppen, veel actie en heel veel muziek de hoofdrol spelen. Optreden op zaterdag 30 augustus, om 15.00 uur, op de Promenade.

Mike Hancock

Mike Hancock uit Engeland is een rasartiest die veel live muziek in zijn voorstelling verstopt. Deze soloperformer met een prettig gestoord gevoel voor humor weet theater en muziek op een bijzonder innemende wijze met elkaar te combineren. Optreden op zaterdag 30 augustus, om 19.30 uur, op de Promenade.

G.I.G.N. uit Frankrijk bestaat uit vier niet zo echte commando's die tijdens een adembenemende voorstelling een probleem zoeken voor elke oplossing. Daarbij maken ze gebruik van alle obstakels die ze op hun weg tegenkomen. Interventietheater van het betere soort. Optreden op zondag 31 augustus, om 14.00 uur, op de Promenade.

Programma
Het volledige programma is gratis verkrijgbaar bij het VVV-kantoor, de openbare bibliotheek, en de informatiestand in het gemeentehuis.