ProRail

Persbericht

20-8-2003

Putkoptunnel open voor verkeer

Op donderdag 28 augustus wordt de Putkoptunnel in Woerden/Harmelen door de wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Woerden, mw. Verburg-Van der Vegte, de wethouder Verkeer, mw. Van der Woude-Ekker en de directeur van de Dienst Wegen Verkeer en Vervoer van de Provincie, de heer H.H. Kok, geopend.

Deze tunnel, die op de (oude) grens tussen Harmelen en Woerden ligt, vervangt de overweg in de Leidsestraatweg. Ter hoogte van de Oude Rijn en Breeveld fungeert de tunnel tevens als spoor- en fietsbrug. De tunnel heeft als belangrijk voordeel dat de weg en het spoor elkaar niet langer gelijkvloers kruisen: dit levert een veel veiligere verkeerssituatie op. Bovendien behoort het wachten voor een gesloten overweg definitief tot het verleden.

Net voor de zomervakantie, om precies te zijn op 4 juli jl. is ook de Breudijktunnel voor alle verkeer opengesteld. Met de opening van deze tunnels is de voltooiing van de spooruitbreiding weer een stap dichterbij. Voordat de gehele spoorverdubbeling gereed is en de eerste treinen er gebruik van kunnen maken, is het echter begin 2006.

Het projectteam â¤~Spoorverdubbeling Woerden-Harmelen 2e fase⤮⤮ van ProRail viert samen met de direct betrokken projectmedewerkers en de deelnemers van het bewonersoverleg de feestelijke opening. Aansluitend op het officiële gedeelte is er een gezamenlijke barbecue.

Met de opening van de Putkoptunnel wijzigt de verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers nabij de Putkop ingrijpend. De verkeerssituatie wordt als volgt:


1. Er is een, in twee richtingen te berijden, fietspad aan de oostzijde van de Leidsestraatweg vanaf de Breudijk tot aan de Gerverscop. Deze gaat door de onderdoorgang Putkop. (gereed medio september 2003)
2. Aan de noordzijde van de onderdoorgang is een oversteek om via de nieuwe Kleinjansbrug de Breeveld te bereiken.

3. Aan de zuidzijde van de onderdoorgang is een, eveneens in twee richtingen te berijden, fietspad dat langs Restaurant De Putkop loopt en via het brugdek over Leidsestraatweg, Oude Rijn en Breeveld op Veldwijk is aangesloten.

4. Door de ingebruikname van de fiets- / voetgangersonderdoorgang Breeveld is de verbinding tussen ten noorden en ten zuiden van de spoorlijn liggende weggedeelten van de Breeveld hersteld voor fietsers en voetgangers.


---
Copyright © 2003 ProRail