Gemeente Doorn


Afsluiting Driebergestraatweg

Om de afvoercapaciteit van het hoger gelegen rioolstelsel van Doorn te verbeteren en het verschijnsel "water op straat" op de Driebergsestraatweg te beperken, is het noodzakelijk op de Driebergsestraatweg (N225) tussen de Berkenweg en de Pittesteeg over een lengte van circa 700 meter een zogenaamde bergingsleiding aan te leggen.
Om de overlast te minimaliseren wordt gestreefd naar een zo kort mogelijke uitvoeringsperiode. De start van de uitvoering van deze werkzaamheden is gepland op 28 augustus 2003. Vanaf deze datum is er gedurende ongeveer twee maanden geen verkeer mogelijk op dit gedeelte van de N225. Met behulp van borden worden omleidingroutes aangegeven. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de N225

Om de overlast voor betrokkenen zoveel mogelijk te beperken is ervoor gekozen de werkzaamheden in twee fasen te knippen. Gevolg is dat de omleidingsroute in twee fasen kan worden uitgevoerd; één relatief ingrijpende en een tweede minder ingrijpende omleiding.

Fase 1, week 36 en 37
Regionaal wordt het verkeer omgeleid via de A12. Verkeer naar Doorn neemt niet de afslag Driebergen (afrit 20), maar de afslag Maarn/Doorn (afrit 21).
Lokaal verloopt de omleidingsroute via de Oude Arnhemse Bovenweg, vanuit Driebergen naar Doorn via de Hydeparklaan die tijdelijk wordt omgezet tot eenrichtingsverkeer, te berijden in noordelijke richting. Palmstad, Pannenkoekenhuis De Wensput, Detex en het Reviuslyceum zijn wel bereikbaar. Ter voorkoming van schade aan de Gooijerdijk ten gevolge van sluipverkeer wordt deze tijdelijk verboden in te rijden, met uitzondering van bestemmingsverkeer.

Fase 2, week 38 tot en met 48
Regionaal wordt het verkeer omgeleid via de A12. Verkeer naar Doorn neemt niet de afslag Driebergen (afrit 20), maar de afslag Maarn/Doorn (afrit 21).
Lokaal wordt de omleidingsroute ten opzichte van de eerste fase sterk ingekort. Deze verloopt nu via de Woestduinlaan en de Berkenweg. Ter voorkoming van schade aan de Gooijerdijk ten gevolge van sluipverkeer wordt deze tijdelijk verboden in te rijden, met uitzondering van bestemmingsverkeer.

Openbaar vervoer
Voor de bussen van Connexxion geldt ook een omleidingsroute. Gedurende fase 1 worden de bussen omgeleid via de Horstlaan (gemeente Driebergen), de Oude Arnhemse Bovenweg en de Berkenweg.

In fase 2 worden de bussen omgeleid via de Woestduinlaan, de Paulus Potterlaan, de Vermeerlaan en de Berkenweg.
Connexxion zal op de vervallen haltes informatie plaatsen met betrekking tot vervangende haltes.