Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-08-2003

Televisie
DIERENMANIEREN OP REIS
Uitzending donderdag 28 augustus
Nederland 2 ­ 17.25 uur


---
MARTIN GAUS REIST NAAR WERELDSE DIERENRIJKEN

Donderdag 28 augustus zendt de TROS de eerste aflevering van een nieuwe reeks DIERENMANIEREN OP REIS uit. Dit TROS-programma voor de dierenliefhebber die van reizen houdt, neemt de kijker ook in dit nieuwe winterseizoen mee naar een groot aantal landen, waaronder Australië, Thailand, Egypte en Kenia.

Martin Gaus reist in deze aflevering af naar Australië waar hij samen met John de Hoon (directeur van vogelpark Avifauna) op zoek gaat naar de vogels van Australië. In een dierenpark in Currumbin (Currumbin Wildlife Sanctuary) hebben zij een bijzondere ontmoeting met duizenden lories. Deze honingpapegaaien zorgden jaren geleden voor grote overlast. Ze sloopten bloemen in hun constante zoektocht naar nectar. De eigenaar van het park besloot de dieren op een gegeven moment nectarvocht te voeren zodat de vogels zijn bloemen met rust zouden laten. Het voeren van de lories groeide in korte tijd uit tot een toeristische attractie van formaat. Dit succes bracht John de Hoop op een idee. Tegenwoordig kunnen bezoekers van Avifauna ook papegaaien voeren in een speciaal daarvoor ingerichte kas in het Australië-gebied.

Na een bezoek aan een speciale vogeldemonstratie bekijken Martin en John andere dieren in dit Australische dierenpark, waaronder Tasmaanse duivels, dingo's, emoes, kasuarissen en diverse giftige spinnen. Vervolgens wordt de reis vanuit Currumbin westwaarts voortgezet naar Lockyer Valley. In deze prachtige vallei gaat Martin op zoek naar kangoeroes en wallaby's, twee typisch Australische buideldieren.



Ingezonden persbericht