STICHTING AFRICANCOLOURS

Landgoed De Klinze: broedplaats voor Afrikaanse Kunst

Op initiatief van Landgoed De Klinze en in samenwerking met 'AfricanColours' zijn vijf kunstenaars uit Zimbabwe uitgenodigd voor het project

African Colours and Dutch skies
28 augustus tot 10 september 2003

Gedurende dit project zullen de vijf Afrikaanse kunstenaars schilderen, ideeën uitwisselen en discussiëren met Friese kunstenaars en worden er diverse interactieve workshops georganiseerd voor belangstellenden. Het project wordt op 7, 8 en 9 september afgesloten met een expositie, waarbij diverse schilderijen van deze kunstenaars en sculpturen uit Zimbabwe worden tentoongesteld en verkocht.

De opbrengst van het project gaat geheel naar de 'AfricanColours Artists Association' in Harare waar deze gebruikt zal worden om een werk en tentoonstellingsruimte te openen. De associatie is onlangs opgericht en gaat in samenwerking met 'The internet Village' in Harare het internationale netwerk van African Colours uitbouwen. Opzet is om kunstenaars in staat te stellen aan hun toekomstige culturele erfgoed te blijven werken, ondanks de schrijnende economische situatie, door ze de mogelijkheid te bieden hun kunstwerken te exposeren en verkopen.

Charles Kamangwana is voorzitter van deze associatie en was in 2000 de eerste kunstenaar die zijn werk presenteerde op www.africancolours.com. Hij zal gedurende het project Afican colours and Dutch skies aanwezig zijn op Landgoed De Klinze te Oudkerk in Friesland.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS:
Doris Kamupira (Harare), Gillian Rosselli (Harare), Granete Ngirandi (Ludwigshafen), Charles Kamangwana (Harare), Waison Mupedza (Harare) Gerhild Toth van Rooij (Oudkerk), Boris Joeri Brink (Goutum) Hermien Koen (Leeuwarden), Alex Kooistra (Wirdum) en Douwe Idema (Leeuwarden)