Provincie Noord-Holland

Statencommissie Natuur, Landschap, Water en Milieu brengt werkbezoek en vergadert op locatie
Donderdag 28 augustus 2003 vergadert de commissie Natuur, Landschap, Water en Milieu. Niet in het provinciehuis maar op locatie: het bezoekerscentrum Ilperveld van Landschap Noord-Holland in Landsmeer. Maar voordat voorzitter Cornelissen s avonds de vergadering opent, gaat hij s middags eerst met de commissie al varend een kijkje nemen in het Ilperveld en neemt het gezelschap op de fiets poolshoogte in Purmerland. Een kennismaking met de praktijk van water en milieu.

Programma:

12.00 uur:Jan Manderveld, directeur van Landschap Noord-Holland, ontvangt de commissie in het bezoekerscentrum aan de Kanaaldijk in Landsmeer. Aansluitend houdt projectleider Ilperveld Integraal Harm Ritsema van de NV Afvalzorg voor de commissieleden een presentatie over de voortgang van het baggerwerk in het Ilperveld.

13.00 uur:

Varen. Tijdens de boottocht presentaties over de verschillende werkvelden van de commissie.

15.30 uur:

Terug in het bezoekerscentrum en op de fiets naar Purmerland. Ton de Groot van de gemeente Purmerend geeft onderweg een toelichting op het project Purmerland.

17.00 uur:

Terug in bezoekerscentrum voor de maaltijd

18.15 uur:

Start vergadering.

De commissie zal zich o.m. buigen over de antwoorden van GS op vragen betreffende de voorfinanciering van de aankoop van natuurgebieden. De provincie gaat uit van de garantie van het rijk de aankoopkosten t.z.t. te zullen terugbetalen. Maar de minister heeft laten weten deze garantie niet (schriftelijk) te kunnen geven. De staten willen nu weten hoe hiermee omgegaan moet worden.

De agenda van de vergadering luidt, na de opening, vaststellen van de agenda, mededelingen, vaststellen vergaderschema, etc. als volgt:
* UNA-programma vernieuwingsimpuls openluchtrecreatie.
* Initiatiefvoorstel SP-fractie inzake Meetnet Schiphol
* Beantwoording van de vragen die in de statenvergadering van 13 mei 2003 zijn gesteld bij de behandeling van het collegeprogramma.
* Aangeboden ter kennisneming:


-Rapportage nulmetingen uit de provincie Noord-Holland in het kader van de professionalisering van de handhaving
-Verslaglegging uitvoering grondbeleid in 2002
-Afschrift van de GS-brief aan initiatiefgroep Onze Groene Ruimte inzake planvorming Zwaansbroek West

-informatiebulletin EVA II (tweede fase van de evaluatie van het schelpdiervisserijbeleid in Nederland

De vergadering van statencommissie NLWM is openbaar. Iedere burger kan de commissie -maximaal vijf minuten- toespreken. Het moet dan wel gaan over een onderwerp dat op de agenda staat. Bepaalde onderwerpen zijn van deze inspraakmogelijkheid uitgesloten zoals onderwerpen die een eigen bezwaar- en beroepsprocedure kennen en zaken die betrekking hebben op adviezen over benoemingen en aanbevelingen van personen. Aanmelding met een telefoontje of e-mail daags tevoren naar de secretaris met vermelding van het agendapunt en of de inspreker of inspreekster namens zichzelf of namans een organisatie het woord wil voeren. De secretaris van de commissie is Monique de Zwart, tel. (023) 514 37 56, e-mail: zwartm@noord-holland.nl

Inlichtingen bij Rienk van der Veen, tel. (023) 514 43 09, e-mail: veenrj@noord-holland.nl

Rienk vd Veen 25-8-2003 13:31:00