Gemeente Berkel en Rodenrijs


bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk

Ontwerp uitwerkingsplan Westpolder-zuidoost, 1e fase, bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk

Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs maken bekend dat met ingang van donderdag 28 augustus a.s. voor de duur van twee weken voor een ieder ter inzage ligt bij de balie van de sector Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuislaan 1 te Berkel en Rodenrijs het ontwerp uitwerkingsplan Westpolder-zuidoost, 1e fase, bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk. De balie is voor publiek op werkdagen geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze over het ontwerp uitwerkingsplan indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs.

Het ontwerp uitwerkingsplan heeft betrekking op een gebied dat aan de oostzijde wordt begrensd door de Vogelbuurt en aan de westzijde door de bestaande spoorlijn. De noordrand van het ge-bied is de verlengde Zilverschoonsingel die in het plangebied de naam Zilvergracht krijgt. Het gebied is globaal gelegen in het zuidoostelijk deel van het bestemmingsplan Westpol-der/Bolwerk.

Het bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk heeft inmiddels rechtskracht. Voor het in het plangebied van het uitwerkingsplan geldt de bestemming Uit te werken woondoeleinden met bijbehorende voozieningen UW (bv)-. De opdracht tot uitwerking van deze bestemming is neergelegd in artikel 9, lid 3 van de voorschriften van het bestemmingsplan Westpolder/Bolwerk. Met deze uitwerking voldoen burgemeester en wethouders aan deze opdracht.

Het plangebied van het ontwerp uitwerkingsplan zal worden ontwikkeld door de Ontwikkelings-combinatie Westpolder/Bolwerk C.V. , zijnde een samenwerkingsverband van Kavel Vastgoed en AMVEST. In samenwerking met de gemeente draagt de ontwikkelingscombinatie zorg voor de totale inrichting van de wijk. Hierbij gaat het om de bouw van de woningen, de aanleg van de infrastructuur en de inrichting van de openbare ruimte. Het concept uitwerkingsplan voorziet in de mogelijkheid van de bouw van (half)vrijstaande eengezinswoningen, blokken woningen, appartementen op enkele plaatsen gecombineerd met commerciele ruimten. Voorts biedt het ontwerp uitwerkingsplan de mogelijkheid voor de bouw van een schoolgebouw en de aanleg van openbare ruimte, bestaande onder andere uit wegen, fiets- en voetpaden, groenvoorzieningen (park) en waterpartijen.

Na afloop van de termijn van de terinzagelegging wordt door Burgemeester en Wethouders een besluit genomen omtrent vaststelling van het ontwerp uitwerkingsplan met inachtneming van de ingediende zienswijzen. Mede naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen zullen in het besluit omtrent vaststelling mogelijk voorstellen gedaan worden over het aanpassen van het uitwerkingsplan. Nadat het besluit is genomen door Burgemeester en Wethouders zullen de indieners van de zienswijzen een schriftelijk antwoord op hun zienswijze van de gemeente ontvangen.

Wanneer er zienswijzen zijn ingediend wordt vervolgens het vaststellingsbesluit - te zamen met het vastgestelde uitwerkingsplan en de ontvangen zienswijzen- ter goedkeuring toegezonden aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Tegen het besluit omtrent goedkeuring kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Wanneer er geen zienswijzen zijn ingediend kan tegen het besluit omtrent vaststelling bij Burgemeester en Wethoudsers een bezwaarschrift worden ingediend. De mogelijkheid tot het instellen van beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak c.q. het indienen van een bezwaarschrift bij Burgemeester en Wethouders zal te zijner tijd worden bekendgemaakt.

Laatste wijziging: 26 augustus 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs