NOS


Loting champions league live bij nos 27-08-2003
NOS Studio Sport zendt donderdag 28 augustus rechtstreeks de loting uit van de Champions League 2003-2004. De loting vindt plaats in Monaco. PSV is zal zeker van een plaats in het toernooi, Ajax hoopt zich vanavond te kwalificeren ten koste van het Oostenrijkse Grazer AK. De uitzending van van 16.00 tot 16.40 uur te zien op Nederland 2 en wordt gepresenteerd door Tom Egbers.

In totaal doen 32 Europese clubs mee aan deze editie van de Champions League. Uit de loting van donderdag rollen acht poules van vier clubs. De poulewedstrijden worden in de periode september-december 2003 gespeeld. De twee beste teams uit elke groep spelen tussen februari en mei verder vis het knock-out-systeem. De finale is 26 mei volgend jaar in het Duitse Gelsenkirchen.

Met het behalen van de landstitel vorig seizoen plaatste PSV zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Ajax, dat tweede werd, moet zich zien te kwalificeren via een voorronde. De beslissende wedstrijd wordt woensdag 27 augustus in Amsterdam gespeeld.