Concours Hippique International Officiel (CHIO)


KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

Datum: 25 augustus 2003

Drie Pikeur finalisten op de valreep

Deelnemers halve finale Pikeur Trophy in Rotterdam bekend.

ERMELO - Slechts enkele dagen voor de halve finale van de Pikeur Trophy wisten nog drie deelnemers zich te plaatsen. En niet de minsten: Tommie Visser (Vijfhuizen), lid van het zilveren young riders team, Laurens van Lieren (Schore), Rabobank Talententeam en A-kaderlid Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) zullen tijdens CHIO Rotterdam starten in de halve finale.

De laatste van de zes kwalificatiewedstrijden van deze KNHS-wedstrijdserie voor dressuurruiters onder 30 jaar vond plaats in Aerdenhout. Maar liefst 22 jonge ruiters en amazones gingen voor deze laatste kans op een startplaats in de halve finale. Hierbij was ook de kersverse Europese kampioene bij de young riders, Thamar Zweistra uit Schore. Zij plaatste zich helaas niet bij de beste drie ruiters en slaagde er dus net niet in om zich te kwalificeren. De kwalificatiewedstrijd werd ex aequo gewonnen door Imke Schellekens (met de dekhengst Gestion Lancet en Tommie Visser met Blue Ocean, beiden met 67.33%. De derde plaats was voor Rabobank Talent Laurens van Lieren met het paard Veersedam's Maybe met 64.42%. Sponsor Pikeur stelde naast geldprijzen ook zomerjacks en statiedekens ter beschikking voor de prijswinnaars.

De Pikeur Trophy, de dressuurcompetitie voor ruiters en amazones tot 30 jaar, heeft zich ontwikkeld tot een succesformule. Het blijkt een geweldige stimulans voor jonge ruiters om op deze manier deel te kunnen nemen aan evenementen met nationale en internationale allure als Breda Hippique en CHIO Rotterdam.

Data Pikeur Trophy

Halve finale:
CHIO Rotterdam, 28 augustus 2003
Finale:
CHIO Rotterdam, 30 augustus 2003

Startlijst halve finale Pikeur Trophy
Persbericht - Marlies van Baalen wint Pikeur Trophy in Breda Persbericht - Pikeur Trophy voor jonge dressuurruiters De officiële Pikeur Trophy site
Pikeur Trophy op de KNHS site