Concours Hippique International Officiel (CHIO)


Datum: 24 augustus 2003

Rotterdam Finalestad voor Nationale Dressuurruiters

Rotterdam, 24 augustus 2003 - In de dressuurring van het CHIO Rotterdam strijden van 28 t/m 31 augustus verschillende finalisten van landelijke dressuurwedstrijdseries om de titel en bijbehorende prijs. Na talrijke selectiewedstrijden in Nederland en België zullen de ontknopingen van de KNHS Pikeur Trophy, de KNHS Akzo Nobel/ Intervet Trophy en de CHIO Zuid-Holland Cup in het fraaie Kralingse Bos plaatsvinden.

"Naast het A-kader dressuur zijn er in de Nederlandse Dressuursport veel uitstekende dressuurcombinaties waar onze (inter)nationale juryleden graag naar mogen kijken. Het is een goede ontwikkeling dat wij de finales en daarmee de allerbeste combinaties van steeds meer van die wedstrijdseries in Rotterdam verwelkomen" aldus Jan-Willem Körner, bestuurslid van het CHIO Rotterdam.

Pikeur Trophy

De Pikeur Trophy is een nieuwe wedstrijdserie die dit jaar door KNHS en de importeur van het Duitse rijkledingmerk Pikeur van start is gegaan. Het gaat om een dressuurserie op Prix St. Georges niveau voor deelnemers die de leeftijd van 30 jaar nog niet bereikt hebben. De zeven kwalificatiewedstrijden zijn op één na verreden in Nederland (5) en België (2). De drie beste deelnemers per kwalificatiewedstrijd plaatsen zich voor de halve finale op donderdag 28 augustus in Rotterdam. Tijdens de halve finale rijden de geplaatsten de internationale proef Intermediaire 1. De beste vijf gaan door naar de finale, een kür op muziek op de zaterdagavond voorafgaand aan de Grand Prix Kür, de voor het CHIO Rotterdam zo karakteristieke Kür op muziek.

CHIO Zuid-Holland Cup

De Zuid-Holland Cup is een initiatief van het CHIO Rotterdam voor équipes van verenigingen aangesloten bij de KNHS uit de provincie Zuid-Holland. Tijdens het afgelopen Pinksterweekend heeft een voorronde plaatsgevonden. Tijdens de halve finale op donderdag 28 augustus zullen de tien beste verenigingen strijden om een van de drie finale plaatsen op zaterdagmiddag 29 augustus. Equipes van vier ruiters of amazones zullen proeven op M- en Z-niveau rijden.

Akzo Nobel / Intervet Trophy

Voor het tweede jaar vindt tijdens het CHIO de finale van de Akzo Nobel/ Intervet Trophy plaats. In de finale van deze wedstrijdserie zullen Junioren en Young Riders die zich via de voorrondes hebben geplaatst een Kür op Muziek rijden op vrijdagavond 29 augustus. Veel van de finalisten die we in deze wedstrijdcyclus zien, waren afgelopen zomer zeer succesvol tijdens de Europese Kampioenschappen voor Young Riders en Junioren. Reden genoeg voor de KNHS om de teams tijdens het CHIO in het zonnetje te zetten met een huldiging op vrijdagmiddag tussen de 2 manches van de Super League.

Naast de nationale dressuurrubrieken zullen tijdens het CHIO Rotterdam natuurlijk ook de internationale rubrieken aan bod komen met als een van de bekende hoogtepunten de Kür op Muziek op de zaterdagavond.