Gemeente Zwolle

Wie kweekt de grootste ui?

Op donderdag 28 augustus worden prijzen uitgereikt aan de kinderen die in hun jeugdtuin de grootste ui hebben gekweekt. De prijsuitreiking vindt plaats tussen 19.30 en 19.45 uur in de tuin van Stadshagen aan de Oude Wetering.

Donderdag worden in alle jeugdtuinen de uien gewogen tijdens het gebruikelijke tuinieren aan het eind van de middag. De vier kinderen met de zwaarste uien krijgen dan later op de avond in de tuin van Stadshagen een prijs uitgereikt door mevrouw Saalbrink, voorzitter van de Vereniging Jeugdtuinvrijwilligers.

Elk jaar wordt er voor de deelnemers aan het jeugdtuinenproject een wedstrijd georganiseerd. Net als in 2001 was de vraag dit jaar: wie kweekt de grootste ui? Aan het begin van het jeugdtuinenseizoen hebben alle kinderen een uienplant gekregen. Wie deze plant goed heeft verzorgd, wordt daarvoor op 28 augustus misschien beloond, als blijkt dat zijn of haar ui de grootste van allemaal is geworden.

Er zijn zes jeugdtuinen in Zwolle en het seizoen loopt van april tot oktober. Dit jaar doen circa 330 kinderen mee aan het jeugdtuinenproject. Onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers en een professionele tuinman werken zij twee keer per week na schooltijd in hun eigen stukje tuin, waar ze bloemen en groenten kweken.


---