Lekstroom 10.00 uur

Utrecht 28-8-2003 - Persberichten district Lelstroom

Bestuurder onder invloed
HOUTEN Op De Haag werd in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 augustus een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist rijden in een voertuig waarvan de APK vervallen was. De 54-jarige bestuurder uit Houten kreeg een stopteken. Op het moment dat de man werd aangesproken roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

Uiteindelijk bleek de man 460 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd. De man kreeg tevens een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en het rijden met een verlopen APK.

Winkeldiefjes aangehouden
IJSSELSTEIN De politie heeft bij een winkel aan het Basiliepad twee jongens aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 16.05 uur werd de politie gebeld door medewerkers van een winkel aan de Basiliepad. De medewerkers hadden twee jongens 11 en 12 jaar beiden afkomstig uit IJsselstein aangehouden. Ter plaatse bleek dat de jongens getracht hadden parfum mee te nemen. De jongens werden meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat één jongen de gestolen goederen in de rugzak bij de ander had gestopt die hier niets van af wist.

Aanrijding letsel
POLSBROEK Op de kruising ter hoogte van het Benedeneind vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een fietster en een bestelbus plaats. Hierbij raakte de fietster gewond.

Een 15-jarig meisje uit Benschop fietste omstreeks 15.25 uur over het Benedeneind in de richting van Benschop. Op het kruispunt ter hoogte van de Benedeneind zuidzijde wilde het meisje vrij plotseling linksafslaan. Achter het meisje reed een 33-jarige man uit Stolwijk in zijn bestelbus. De man zag geen kan s meer het meisje te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. Het meisje werd met hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.