Ingezonden persbericht


Tele2 verwezenlijkt pan-Europees intelligent netwerk met European Computer Telecoms AG (ECT)

Stockholm, Den Haag, 28 augustus 2003 - Tele2, Europa's toonaangevende alternatieve telecomaanbieder voor vaste en mobiele telefonie, en European Computer Telecoms AG (ECT) hebben een overeenkomst gesloten voor de implementatie van een pan-Europees intelligent netwerk gebaseerd op het INtellECT® Service Control Point van ECT. Binnen acht weken na de aanbesteding van het project kon Tele2 het nieuwe intelligente netwerk en de bijbehorende diensten al in gebruik nemen. "Wij zijn trots dat wij, ondanks de sterke concurrentie, de opdracht van Tele2 hebben gekregen", aldus Dr. Christian Kühl, Chief Sales Officer van ECT.
Met het INtellECT Service Control Point van ECT kunnen aanpassingen aan eigen INAP-versies (Intelligent Network Application Protocol) van verschillende fabrikanten probleemloos worden uitgevoerd. Zodoende kunnen nieuwe diensten binnen de heterogene switching-omgeving van Tele2 eenvoudig worden gerealiseerd. De architectuur van het platform biedt een hoge mate van beschikbaarheid door de n+n-redundantie en kan desgewenst met nieuwe modulen worden uitgebreid.
In de eerste fase van het project heeft Tele2 nummerportabiliteit in België, Spanje en Portugal geïmplementeerd, andere landen volgen later. "Het kunnen beschikken over één centraal intelligent netwerk, in plaats van platforms in elk afzonderlijk land, maakt een kosteneffectieve implementatie van nummerportabiliteit mogelijk", aldus Johnny Svedberg, Executive Vice President van Tele2.
Behalve nummerportabiliteit ondersteunt INtellECT met zijn op maat gesneden serviceapplicaties ook andere diensten, zoals prepaid-diensten of internationale servicenummers.
"Tele2 is een van onze oudste en succesvolste partners", aldus Dr. Marshall Kavesh, CEO en medeoprichter van European Computer Telecoms AG. "Al vijf jaar gebruikt Tele2 de softswitch AutoCarrier® voor zijn installaties in Amsterdam, Frankfurt, Londen, Milaan, Parijs, Praag en Wenen. Met gepaste trots kunnen we opnieuw een tussenbalans opmaken van onze succesvolle samenwerking: met de nieuwe zogenaamde mated pair van de INtellECT Service Control Points in Frankfurt en Parijs dragen wij er aan bij dat Tele2 ook in de toekomst over een kostenefficiënt en innovatief productportfolio kan beschikken."
European Computer Telecoms AG speelt een belangrijke rol bij het realiseren van intelligente value-added services op zowel het vaste als het mobiele net. De AutoCarrier Softswitch en het INtellECT Service Control Point worden nu al met succes in meer dan 150 installaties in Europa en het Verre Oosten toegepast. Op deze wijze ondersteunt ECT communicatiebedrijven overal ter wereld in hun streven netwerken op te blijven waarderen en door het gebruik van innovatieve, intelligente, diensten nog betere bedrijfsresultaten te behalen.
Over Tele2
Tele2 AB, opgericht in 1993, is Europa's toonaangevende alternatieve telecommunicatiebedrijf voor zowel vaste als mobiele telefonie, datanetwerkdiensten en internetdiensten. De merknamen waaronder deze diensten worden aangeboden zijn Tele2, Tango en Comviq. Tele2 heeft meer dan 17,7 miljoen klanten in 22 landen. Andere bedrijven van Tele2 zijn onder andere: Datametrix, gespecialiseerd in systeemintegratie; 3C Communications, aanbieder van geïntegreerde credit card verwerking, alsmede van oplossingen voor betalingen via internet en openbare telefoons; Transac, aanbieder van factuur- en transactiediensten; C3, een bedrijf dat co-branded prepaid telefoonkaarten aanbiedt; en Optimal Telecom, aanbieder van een kosteneffectieve router voor het vaste net. De Tele2-groep biedt verder kabeltelevisiediensten aan en exploiteert samen met MTG de internetportal Everyday.com. Tele2 is genoteerd aan de beurs van Stockholm (TEL2A en TEL2B) en aan de NASDAQ (TLTOA en TLTOB).
Over European Computer Telecoms AG
European Computer Telecoms AG is in 1998 opgericht in München, Duitsland, niet lang nadat de Duitse telecommunicatiemarkt werd geliberaliseerd. ECT is tegenwoordig op alle belangrijke Europese markten aanwezig; de onderneming heeft dochterbedrijven en filialen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Groot-Brittannië, Noord-Europa en de Benelux. Het bedrijf ontwikkelt en produceert next-generation public switching solutions op basis van open-standaard, internet-compatible software en computertechnologieën. Naast het feit dat ECT intelligente switching en service platforms aanbiedt, helpt het bedrijf haar klanten ook bij het betreden van nieuwe markten. Het scala aan diensten dat we bieden varieert van het creëren van nieuwe winstbronnen door een optimaal gebruik van de aanwezige telecommunicatie-infrastructuur tot en met het snel realiseren van nieuwe toegevoegde diensten. Het klantenbestand van ECT omvat onder andere operators van grote openbare netwerken en opkomende nieuwe carriers. De AutoCarrierâ, een switching-systeem dat is ontwikkeld en wordt verkocht door ECT, is de allereerste softswitch die gebruik maakt van één en hetzelfde hardware-platform om een verbinding tot stand te brengen met de openbare telefoonnetwerken en om intelligente value-added services te implementeren. Met haar platform voor intelligente netwerken, INtellECTâ, realiseert ECT bovendien intelligente value-added services op basis van een intelligent netwerk met INAP CS1 en CS2. Het nieuwe prepaid-platform AutoCarrierÒ Lite voor aanbieders van calling cards biedt alle eigenschappen van een innovatieve prepaid-oplossing, plus een maximale capaciteit en is bovendien erg compact. Netwerk operators, telefoonmaatschappijen en internet service providers kunnen gebruik maken van service-applicaties om direct te reageren op veranderingen in de vraag in hun markten. Ze kunnen volledig nieuwe services ontwikkelen en zo een voortrekkersrol vervullen in hun specifieke sector. ECT levert onder meer applicaties voor servicenummerdiensten ("EffECTive Service Number Suite"), teleconferencing, personal-number-service, virtuele callcenter- en prepaid-diensten. ECT is voortdurend bezig met de ontwikkeling en integratie van nieuwe service-applicaties, die allemaal rechtstreeks kunnen worden geïmplementeerd op ECT softswitches zonder dat daarvoor extra hardware nodig is. Bovendien kan gebruik worden gemaakt van het internet om alle services direct beschikbaar te stellen voor resellers en eindgebruikers. Surf voor meer informatie naar de website van ECT: .
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Karin Schop
Tel: 020-530 43 47
E-mail: mailto:karins@text100.nl