Mazda

27-8-2003

Nieuwe directeur Mazda Motor Corporation

Mazda Motor Corporation heeft vandaag bekendgemaakt dat Hisakazu Imaki met onmiddellijke ingang is benoemd tot President en Chief Executive Officer. Hij is daarmee de opvolger van Lewis Booth, die is benoemd tot President en Chief Operating Officer van Ford Europe. John Parker, tot voor kort President van Ford Motor Companys ASEAN Operations, is op zijn beurt benoemd tot Executive Vice President van Mazda. Alle benoemingen zijn deze ochtend goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Mazda.

Voorzitter Kazuhide Watanabe: "We vinden het een eer om Hisakazu Imaki te benoemen tot President en CEO van Mazda. Al bijna 40 jaar vervult Imaki een centrale positie binnen Mazda en heeft hij een sleutelrol op verschillende vakgebieden. Zo was hij betrokken bij het ontwikkelen en introduceren van het Millennium Plan en van vele nieuwe producten die we nu hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij in zijn functie als President de fantastische ontwikkeling die Mazda de laatste jaren heeft doorgemaakt weet voort te zetten. Op dit moment levert Mazda de beste producten die het ooit gemaakt heeft en zijn aandeel in dat succes mag beslist niet onvermeld blijven. Hij belichaamt de geest van Mazda.

Imaki (60) begon in 1965 bij Mazda en heeft vele jaren ervaring op het gebied van productie, productietechniek en logistiek. In 1988 werd hij voor het eerst benoemd tot General Manager van een onderdeel van het bedrijf, in 1990 gevolgd door de benoeming tot General Manager van de Vehicle Engineering Department en, drie jaar later, tot General Manager van de Production Engineering Division.