Provincie Flevoland




Investeringssubsidie is voor ondernemer duwtje in de rug

De speciale investeringsregelingen voor het Midden en Klein Bedrijf (MKB-regeling en IPR-regeling) van de provincie Flevoland blijkt bij het bedrijfsleven goed aan te slaan. Ondanks de economische teruggang investeren bedrijven miljoenen euros in de Flevolandse economie. De afgelopen periode is weer een groot aantal projecten gehonoreerd in het kader van de beide investeringsregelingen.

De MKB-regeling en IPR-regeling voor Flevoland maken deel uit van het Europees Programma voor Flevoland 2000-2006. De MKB-regeling geldt voor de gemeenten Almere, Zeewolde, Dronten en Noordoostpolder; de IPR-regeling is specifiek voor Lelystad en Urk. Met deze twee regelingen zijn we als provincie in staat onze economie een belangrijk duwtje in de rug te geven, zegt gedeputeerde Harry Dijksma van Europese Zaken. Ze kunnen voor een bedrijf net het verschil maken tussen wel of niet investeren.

De volgende bedrijven in de gemeente Lelystad zijn onlangs verblijd met een IPR-bijdrage. Agroportal (verzorgt diensten op het internet voor zowel bedrijven in de primaire sector als voor alle aanverwante bedrijven in deze sector), Breemhaar Beheer B.V. (investeert in een drietal bedrijfsaccommodaties als onderdeel van het MAC3-park op het bedrijventerrein Larserpoort), Hanzestad Compagnie (de bruine vloot die onlangs is verplaatst van Kampen naar de Bataviahaven), Team Heiner (zeilschool van de bekende zeezeiler Heiner en zijn compagnon Touber), Thole Beheer (verplaatst het bedrijf van Nijkerk naar Lelystad. Thole Beheer importeert diverse kurkproducten uit Portugal en Spanje, zoals vloertegels, wandkurk, prikborden, wijnkurken en technische kurkproducten) en Praktijkonderzoek Veehouderij (investeert in diverse onderzoekslocaties t.b.v. pluimvee, runderen, schapen en paarden en maakt onderdeel uit van ID-Lelystad).

Tezamen investeren de bedrijven de komende jaren voor bijna 19 miljoen euro in de gemeente Lelystad. Met deze investeringen zullen naar verwachting 260 arbeidsplaatsen gerealiseerd worden. In het kader van de MKB-regeling zijn de volgende bedrijven onlangs in aanmerking gekomen voor een bijdrage. ACE Pharmaceuticals te Zeewolde (ontwikkelt en produceert dierlijke en humane geneesmiddelen), Hulshoff & Zn. (verzorgt digitaal archiefbeheer te Almere), Ascon Dijkstra Holding BV (ontwikkelt en produceert deckequipment zoals bv ankerlieren en loopplanken voor zeer luxe superjachten te Almere) en Hans de Haan (levert complexe kassasystemen en ontwikkelt bijbehorende software te Almere). Deze bedrijven investeren tezamen ruime 10 miljoen euro in Almere en Zeewolde en daarmee worden 60 arbeidsplaatsen gerealiseerd.

De gereserveerde budgetten voor de gemeenten Urk (IPR), Dronten en Zeewolde zijn vooralsnog uitgeput. Voor de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Almere is nog budget beschikbaar. Voor eventuele vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Sytske Dijkstra (tel. 0320 265 678 of sytske.dijkstra@flevoland.nl) van de afdeling Programma Management Europa.