Provincie Flevoland




Belangstelling voor TMI-regeling neemt toe

Flevolandse ondernemers uit het Midden en Kleinbedrijf (MKB) zijn enthousiast over de provinciale regeling voor financiële ondersteuning bij milieu-innovatieprojecten. Voor deze zogeheten Technologische Milieu Innovatie (TMI) regeling zijn in 2003 nu al meer aanvragen ingediend dan in het hele vorige jaar. De provincie is ingenomen met deze ontwikkeling, omdat projecten op het gebied van milieu-innovatie bijdragen aan een duurzame verbetering van het Flevolandse milieu en versterking van de concurrentiepositie van het Flevolandse midden- en kleinbedrijf.

De TMI regeling heeft tot doel het stimuleren van
ontwikkelingsactiviteiten die leiden tot voor Flevoland nieuwe producten, technische werkwijzen, systemen en diensten die een positief dan wel neutraal milieueffect hebben. De regeling is mogelijk dankzij het Europese Programma voor Flevoland. Recent zijn zes nieuwe TMI aanvragen van Flevolandse MKB-bedrijven door het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland gehonoreerd, te weten: Kolf&Molijn B.V. (ontwikkeling kit-lijmrobot), Prince Fibre Tech B.V (ontwikkeling thermoplast technologie), Orgaworld B.V. (onderzoek naar en ontwikkeling van een procédé om bermgras biologische te verwerken tot hoogcalorisch materiaal), Sercon B.V. (ontwikkeling van modules in het verpakkingssysteem van voedingsmiddelen), De Beer lakfabrieken B.V. (ontwikkeling nieuwe generatie watergedragen/ oplosmiddelarme autolakken) en Bloksma B.V. (ontwikkeling van een H-heater).

Dankzij het Europees Programma draagt de provincie maximaal 25% bij in de kosten van de projecten. De verleende bijdragen voor bovengenoemde projecten variëren van 30.000 tot 110.000 euro. Voor de TMI regeling is nog circa 1,7 miljoen euro beschikbaar.

Denkt u dat uw innovatieve project ook in aanmerking kan komen voor de TMI regeling, neem dan contact op met Hedwig Boerrigter van het Programma Management Europa van de provincie Flevoland, telefoon 0320- 265 680, of klik naar www.flevoland.nl/europa. Goed idee, kom ermee!!