Gemeente Den Haag

augustus 2003
Markt keert terug naar Leyweg

De weekmarkt in de wijk Morgenstond verhuist op 2 september terug naar het winkelgebied Leyweg. De 89 kramen staan dan ter hoogte van de V & D.

Zo'n twee jaar geleden verhuisde de markt van de Leyweg naar de ventweg aan de Hengelolaan. De tijdelijke verplaatsing had te maken met de realisatie van het nieuwe winkelcentrum in Morgenstond. Bij de planvorming voor de herinrichting van het winkelgebied is veel aandacht besteed aan de communicatie met bewoners, winkeliers, marktkooplieden en ambulante handel. Het was de wens van de marktkooplieden om na het verblijf aan de Hengelolaan weer een locatie te betrekken dicht bij de winkels. Dit met het oog op de wisselwerking en de versterkende werking tussen markt en winkelgebied.

Cadeautje
De marktkooplieden hebben de omwonenden van hun tijdelijke marktplaats aan de Hengelolaan bedankt met een cadeautje. Op alle adressen is een cadeaubon van vijf euro bezorgd. Hiermee bedankt de ambulante handel de buurt voor zijn gastvrijheid. De waardecheque kunnen de bewoners in de maand september besteden op de markt.

De markt aan de Leyweg bestaat inmiddels zo'n vijfentwintig jaar. Het nieuwe marktterrein bij de V&D maakt deel uit van het totaal vernieuwde winkelgebied. Het winkelcentrum aan de Leyweg wordt dit najaar officieel geopend.