ProRail

Persbericht

22-8-2003

Moerdijkbrug tot zaterdag 30 augustus gedeeltelijk buiten dienst

Vanwege uitlopende werkzaamheden aan De Moerdijkbrug heeft ProRail moeten besluiten één spoor op de brug langer buiten dienst te stellen. Deze buitendienststelling gaat duren tot vrijdag 29 augustus tot aan het einde van de reizigersdienst. Tijdens de grootschalige renovatie van de brug blijkt dat de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen dan gepland. Het spoor waar nu aan gewerkt wordt is het traject Lage Zwaluwe â¤" Dordrecht.

Bij de uitvoering van het werk op de brug over het Hollandsch Diep blijkt dat het verwijderen van de oude constructie en het inbrengen van de nieuwe rails meer technische problemen met zich mee brengt dan was voorzien. Om deze problemen op te vangen is de aannemer gedwongen een andere aanpak van het werk te kiezen en een deels aangepaste werkwijze te hanteren.

Dit alles neemt fors meer tijd in beslag dan aanvankelijk gepland. Om deze uitloop op te vangen zijn door de aannemer inmiddels extra ploegen ingezet. Ondanks deze inzet en alle vooraf uitgevoerde werkzaamheden blijkt nu dat de renovatie niet tijdig kan worden afgerond. Vandaag heeft ProRail daarom in nauw overleg met de vervoerders (NS, NS Internationaal en Railion) besloten om de zogenaamde treinvrije periode vanaf aanstaande maandag met vier dagen te verlengen.

Reizigers dienen rekening te houden met een aangepaste dienstregeling op het traject Lage Zwaluwe â¤" Dordrecht. Voor meer informatie kunnen reizigers terecht bij het NS-loket, www.ns.nl, Teletekstpagina 751/752/754 en OV-Reisinformatie telefoonnummer 0900-1475 (â'¬ 0,35 p.m.).


---
Copyright © 2003 ProRail