Ingezonden persbericht


Samsung luidt nieuw tijdperk Camera Phones in

Elegante Camera Phone E700 presteert ijzersterk

Delft, 28 augustus 2003 De tijd dat elegantie en prestatie voor Camera Phones twee gescheiden werelden waren, is definitief voorbij. Met de E700 lanceert Samsung een uiterst geavanceerde Camera Phone met stijl. Het kleurendisplay aan de buitenzijde van het toestel springt direct in het oog. Ook aan de binnenzijde van het toestel is het kleurendisplay een blikvanger. Door meer dan 65.000 kleurnuances verschijnen animaties, afbeeldingen en foto s perfect in beeld. Met één druk op de knop kunnen met de E700 de mooiste momenten worden vastgelegd, die de vijfvoudige zoom nóg dichterbij haalt.

Met Samsung s nieuwe paradepaardje is het goed fotograferen. De cameralens is zo geplaatst dat de fotograaf zowel met een open als gesloten telefoon foto s kan maken. Ook in het donker kan hij met de Camera Phone uit de voeten. In de night mode licht de VGA-camera donkere plekken op. De E700 legt zelfs bewegingen op de gevoelige plaat vast. Met één druk op de knop maakt de fotograaf in 2 seconden 15 foto s: van het voetbalschot tot de goal. Op het TFT-kleurendisplay aan de binnenzijde kan de fotograaf direct de foto s bewonderen. In de maximale resolutie van 640 x 480 pixels verschijnt de goal spatzuiver op het scherm.

Met de Samsung E700 kan elke foto direct worden bewerkt. Zo kan de fotograaf een foto in zwart/wit of sepia nemen of een foto omvormen tot potloodtekening. Ook kan hij een foto voorzien van een van de vijftien fotoframes, zodat hij een kiekje ingelijst en wel via MMS naar bekenden kan verzenden. Hij kan zelfs een gesproken tekst meesturen, of een geschreven tekst van maximaal tien pagina s toevoegen.

Ook de geluidskwaliteit van de E700 is verbluffend. De ringtones van de Camera Phone klinken dankzij het 40 polyfone geluid prettig in de oren. Net als het geluid dat tijdens het spelen van games ten gehore wordt gebracht. Voor tijdverdrijf onderweg bevat deze telefoon twee JAVA" games en drie standaard games. Nieuwe ringtones én games zijn via de direct Internettoets razendsnel gedownload. Uiteraard is de E700 met de ingebouwde antenne, intenna , voorzien van de functies die men van een hoogwaardige mobiele telefoon mag verwachten, zoals een telefoonboek waarin 1.000 namen kunnen worden opgeslagen, uitgebreide oproepenlijst, conference call-functie en diverse agendafuncties, zoals kalender, rekenmachine en alarm.

De E700 is vanaf oktober beschikbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt ¬ 499,- inclusief B.T.W.

Productspecificaties:


· Geïntegreerde digitale VGA-camera


· Maximale resolutie: 640 x 480 pixels


· Vijfvoudige digitale zoom


· Display buitenzijde: OLED-display met 256 kleuren (96 x 64 pixels)


· 1,8 inch TFT-display met 65.536 kleuren (128 x 160 pixels)


· Dual band


· GPRS klasse 10; Wap 2.0


· 40 polyfone ringtones


· MMS, EMS, SMS


· 2 JAVA" games; 3 standaardgames


· Ingebouwde infrarood modem


· Kleur: blauw/zilver


· Gewicht: 86 gram


· Afmetingen: 90 x 45 x 23 mm


· Batterijen: Li-Ion 800 mAh


· Spreektijd: max. 5,5 uur


· Standby-tijd: max. 290 uur

Samsung Electronics

Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in het eerste halfjaar van 2003 een omzet van ¬ 14,7 miljard en in 2002 een totale omzet van ¬ 32,6 miljard.

Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is de grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business.

In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht